Večeras se u New York vraća najveći modni događaj. Pistom će prošetati poznata imena

Foto: Profimedia

Vraća se modna revija Victoria's Secreta. 

Victoria's Secret Fashion Show održat će se 15. listopada s početkom u 19:00 po istočnom vremenu (kod nas u 1:00 u noći s utorka na srijedu). Ove godine revija se održava u New Yorku, gradu u kojem je Victoria's Secret Fashion Show i nastao. 

Poznato koji modeli dolaze

Najavili su da će na reviji biti nekoliko modela - Tyra Banks vraća se na modnu pistu prvi put nakon 20 godina. Pridružit će joj se Gigi Hadid, Paloma Elsesser, Imaan Hammam, Candice Swanepoel, Grace Elizabeth, Taylor Hill, Mayowa Nicholas, Devyn Garcia, Barbara Palvin, Behati Prinsloo, Ashley Graham, Jasmine Tookes, Adriana Lima i mnoge druge manekenke.

Po prvi puta će modnom pistom na novoj Victoria's Secret reviji prošetati i plus-size modeli. Victoria's Secret se u prošlosti više puta našao na meti kritika zbog predstavljanja mršavih modela. Tome se sada žele suprotstaviti. Modnom pistom prošetat će i plus-size Ashley Graham.

Ove godine Victoria's Secret prenosit će modnu reviju uživo na društvenim mrežama i na Amazonu. Obožavatelji je mogu gledati uživo na Instagramu, YouTubeu i TikToku Victoria's Secreta. U glazbenom dijelu večeri nastupit će Cher, prenosi magazin People.

Revija se posljednji put održala 2018. 

Od 1995. do 2018. modna revija Victoria's Secreta bila je jedan od najvećih modnih događaja godine. Revija je posljednji put održana  2018. godine u New Yorku, a godinu dana kasnije je ukinuta zbog niza skandala koji su se pripisivali čelnicima kompanije. 

U javnost su tada dospjele informacije da je prvi čovjek brenda Les Wexner bio u kontaktu sa seksualnim prijestupnikom Jeffreyem Epsteinom. Godine 2020. drama se nastavila kada je New York Times optužio bivšeg glavnog direktora kompanije Edwarda Razeka za "mizoginiju, maltretiranja i uznemiravanja" unutar kompanije.

Revija je postala predmet kritika, a mnogi su je opisivali kao "seksistički show". Također, kritike su se nizale i kada je direktor marketinga Edward G. Razek za Vogue izjavio da plus size modeli ne mogu sudjelovati na reviji, kojoj je s vremenom pala i gledanost.

Nizale se optužbe manekenki

Kasnije su pale i mnoge druge optužbe na račun Razeka. Navodno je prisiljavao manekenke da mu sjede u krilu te ih ljubio na silu, a jedna od njih optužila ga je da ju je dodirivao u predjelu međunožja prije izlaska na pistu. Razek je za The Times svojedobno rekao da su optužbe "netočne" i "izvučene iz konteksta."

Godine 2020. Bella Hadid optužila je Razeka da ju je tražio da skine donje rublje, a potom je komentirao njezine grudi, piše New York Post. Bella je potom prekinula suradnju s kompanijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.