Velika podrška Donni Vekić je njezina baka Lidija: "Emocije su do neba"

Foto: Marin Franov/PIXSELL/EPA

Baka Donne Vekić, Lidija, uvijek prati sve njezine mečeve i svaki njezin potez te to proživljava s puno emocija. 

"Emocije su do neba, znala sam da će uspjeh doći, vjerovala sam u nju. Stalno sam joj govorila da je Wimbledon veličina i sve, ali da su Olimpijske igre nešto posebno, najveće što postoji", ispričala je baka za Dnevnik Nove TV.

Lidija Vekić je bivša nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture i uz unuku je od malih nogu. U nju je usadila ljubav prema sportu. Baka ju je vodila na gimnastiku, ali kad je Donna uhvatila reket, bilo je jasno što će biti njezin životni put.

Donnin pradjed bio je veslački i nogometni trener

Njezina baka učila je i prepoznala neke vrhunske sportaše, kao što su Branislav Bogdanović, prvak Hrvatske u kuglanju, Nenad Bjelica i Davor Šuker. Također, jedina je ženska dobitnica državne nagrade za sport Franjo Bučar. Donnin pradjed bio je trener veslača i nogometaša.

Donna je osvojila srebrnu medalju 

Podsjećamo, Donna Vekić osvojila je danas srebrnu medalju na Olimpijskim igrama tako što je u finalu izgubila od Kineskinje Qinwen Zheng 6:2, 6:3. Ova srebrna medalja četvrto je odličje za Hrvatsku na ovim Igrama.

"Iskreno, malo sam trenutno razočarana, ali moram biti sretna i ponosna na sve što sam napravila ovaj tjedan. Imam medalju, Hrvatska ima medalju", rekla je tenisačica nakon finala. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.