VIDEO Katarina Peović pjevala i svirala gitaru na koncertu Alena Vitasovića u Zagrebu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Facebook

Katarina Peović iz Radničke fronte svirala je gitaru i pjevala na koncertu Alena Vitasovića u zagrebačkoj Tvornici kulture. 

Izvela je pjesmu glazbene skupine Šarlo akrobata.

Katarina Peović

Objavljuje Alen Vitasović u Četvrtak, 10. listopada 2024.

Bila članica benda Maxmett

Inače, Katarina Peović bila je jedna od članica ženskog benda Maxmett. Cure su se na sceni pojavile 1991. godine, kada su snimile prvi i posljednji album Mačke vole grebati, a s istim hitom brzo su se pojavile i na HRT-u. Peović je bila prva gitara u bendu, a glavni vokal bila je Tina Rupčić. Osim u Maxmettu svirala je u još nekim bendovima, kao što su Pozdrav Azri i Stampedo. 

Jednom je prilikom izjavila da se ne bi mogla baviti samo glazbom i da bi joj bilo teško stalno biti na putu i na turnejama. "Taj stil života nije za mene", rekla je Peović jednom prilikom za domaće medije. 

Katarina je završila komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu. Bila je asistentica na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu od 2004. do 2005. godine, a nakon toga se zaposlila na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Od ožujka 2017. godine članica je Radničke fronte.

Snimila se kako pjeva pjesmu Bella Ciao

Prije nekoliko mjeseci Katarina je na X-u objavila snimku na kojoj svira gitaru i pjeva pjesmu Bella Ciao, jednu od najslušanijih talijanskih pjesama na svijetu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.