VIDEO Pitali smo Zagrepčane i Beograđane da nabroje srpske i hrvatske gradove

Foto: Index/Telegraf

S KOLEGAMA iz Telegrafa napravili smo još jednu anketu. U prošloj anketi ispitivali smo prolaznike u Zagrebu i Beogradu znaju li kako se zovu hrvatska i srpska himna, a ovoga puta smo provjerili koliko gradova ljudi mogu nabrojati u Hrvatskoj i Srbiji. Neki se baš i nisu proslavili.

Svega smo se naslušali

Odmah na početku nam je jedan prolaznik u Zagrebu rekao da ne zna nabrojati gradove u Srbiji. "Nemam pojma. Srbiju ne znam ništa. Bombu atomsku bih bacio na nju", rekao nam je stariji muškarac.

"Novi Sad, Zenica, Travnik...", trudila se nabrojati jedna mlađa Zagrepčanka kada smo je upitali koje gradove u Srbiji zna. "Nemam pojma", na kraju je rekla nakon što je od tri grada nabrojala dva iz Bosne i Hercegovine. Jedan mladić je, pak, među srpske gradove svrstao Prištinu. 

Zatim smo se uputili u Beograd i tamo pitali prolaznike da nabroje hrvatske gradove, a jednog mladića upitali smo koji mu je grad u Hrvatskoj najljepši. "Dubrovnik, po meni, kao srpski grad, ne kao hrvatski", rekao je. Jedan stariji gospodin u Beogradu nam je, poput onoga u Zagrebu, rekao da ne zna niti jedan grad u Hrvatskoj. 

"Znam ih sve"

No nije sve tako crno - bilo je i onih koji su bez problema nabrojali i više od tri grada u Srbiji i Hrvatskoj. "Može 20? Pa ja imam 73 godine, prema tome - znam sve. Koji god hoćete. Virovitica, Sisak, Zagreb, Split, Zadar...", rekao nam je jedan muškarac iz Srbije.

"Moj omiljeni je Split, Karlovac, Zagreb normalno. Volim Hrvatsku, volim Hvar najviše, mladost mi je ostala na Hvaru", rekao nam je stariji gospodin iz Beograda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.