VIDEO 97-godišnja baka Savka iz Slavonije opet s psićem kojeg je spasila od djece koja su ga tukla

Foto: Udruga Čarlijevi anđeli

97-GODIŠNJA Savka Mijatović osvojila je srca ljudi diljem Hrvatske kad smo prošli tjedan objavili priču o njezinoj nesebičnoj ljubavi prema životinjama, a snimka koja se sad pojavila na Facebook stranici udruge Čarlijevi anđeli mnoge bi mogla dovesti do suza.

Naime, psić kojeg je baka Savka spasila od nekolicine dječaka koji su ga udarali udomljen je, no volonteri udruge baki su obećali da će ga dovesti u posjet, da se baka uvjeri da je s njim sve u redu. Taj se susret sad konačno i dogodio, a sreću bake Savke nemoguće je opisati riječima.

Osim što se mogla uvjeriti da je psić završio u dobrim rukama, baka Savka od ljubitelja životinja dobila je i mnoštvo hrane za pse i mačke pošto trenutno kod nje stanuje jedna kujica i čak tri mace. 

"Obradovali smo baku Savku danas svojim posjetom, a najviše ju je obradovalo što je vidjela svoga ljubimca - udomljenog psića kojeg je spasila te se uvjerila se da je dobro! Zahvaljujući vašim donacijama baki smo kupili brdo hrane za psića i mace koju će nesebično podijeliti i sa susjedima koji imaju kujicu s nedavno okoćenim štencima. Bakinu kujicu Lunu smo razveselili novim krevetićem te sve njene životinjice zaštitili ampulama protiv buha. Kako su joj sve životinjice sterilizirane, još ćemo cijepiti njenog psića kad dođe vrijeme te dio novca koji je ostao, po njenom nalogu, utrošiti na sterilizaciju susjedove kujice, kao i pomoć kojoj drugoj životinjici u potrebi! Svijest jedne bake od 97 godina daleko je naprednija od većine naših građana. S obzirom da kao udruga za zaštitu i pomoć životinjama ne možemo sredstva trošiti drugačije nego na životinje, molimo sve koji su voljni i dalje pomagati da nas kontaktiraju u inbox kako bi im dali podatke bake i njenog sina direktno (njihov račun), te kako bi na taj način pomogli baš njoj", stoji u objavi udruge.

"Ona životinjama kuha, kupuje salamu i slično. Jednostavno je takva, jako vezana za životinje. Svi smo mi vezani, ali ona je posebna što se toga tiče. Da joj netko kaže da ima deset psića koje treba udomiti, ona bi ih sve uzela, jedino pitanje bi joj bilo kako će ih hraniti", rekao je ranije za Index njezin sin Marko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.