Video tisuća pataka u polju riže izazvao brojne reakcije, iznenadit će vas što rade

Screenshot: YouTube

SVAKE godine jata tisuća gladnih pataka puštaju se u golema rižina polja da ih očiste od neželjenih nametnika i ostataka od posljednje berbe.

Čovječanstvo je svjedočilo tehnološkom napretku bez presedana tijekom posljednjih nekoliko desetljeća, ali u Tajlandu, drugom najvećem svjetskom izvozniku riže, poljoprivrednici i dalje koriste stoljećima staro rješenje kako bi rižina polja održali u optimalnom stanju, prenosi Oddity Central.

Svake se godine oslanjaju na uzgajivače pataka koji na njihova polja oslobađaju tisuće, ponekad i desetke tisuća gladnih pataka, kako bi ih očistili od puževa i sličnih nametnika, ali i korova i ostataka riže od prošle berbe. Osim što djeluju kao prirodni pesticid, patke gnoje polja svojim izmetom.

"Prednost za uzgajivače je da smanjujemo troškove prehrane patki", rekao je 34-godišnji uzgajivač pataka za Reuters. "Zauzvrat, patke jedu nametnike na farmi i farmeri mogu smanjiti količinu kemikalija i pesticida koje koriste."

Patke, ponekad stare samo 20 dana, šetaju se rižinim poljima otprilike pet mjeseci svake godine, krećući se od farme do farme, prije nego što se vrate na farmu pataka da polažu jaja još otprilike tri godine. Jato od 10.000 patki može temeljito očistiti farmu od 70 hektara za otprilike tjedan dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.