Video: Voca People - jedini vanzemaljski a cappela bend na Zemlji

VOCA PEOPLE je skupina vanzemaljaca koja dolazi s glazbenog planeta Voca. Osmero vanzemaljaca u bijelim odijelima potječu s čudesnog jako udaljenog planeta i za Zemljane su njihove glasovne sposobnosti posve neobjašnjive. Na Voci se ne govori, ne postoji nikakva Zemljanima prepoznatljiva verbalna komunikacija, jer se tamo samo pjeva i to je jedini način koji se sporazumijevaju. Osmero pjevača dugo je preslušavalo pjesme sa Zemlje i neke su im se jako svidjele, a kako imaju urođenu moć savršene imitacije dogovorili su se kako će neke njima omiljene zemaljske skladbe otpjevati na njima svojstven način.

Od osmero pjevača tri su žene koje izvode čuda od alta, mezza i soprana. Trojica su masteri bassa, baritona i tenora a dvojica umjetnika takozvanog beat-boxa pomažu u kreiranju "ekstravagantnih zvukova sa zemlje". "Ljudi koji žive na Zemlji kažu kako su njih dvojica najveći majstori u beatboxingu, umijeću stvaranja glazbe pomoću ustiju", rekao je jedan Vocanin. Umjetnost pojedinog beatboxera odlikuje se umijećem stvaranja što većeg spektra zvukova.

Voca People su jedina ikad viđena skupina koja kombinira pjevače i beatboxere kako bi stvorili zvuk u koji rijetki odmah povjeruju. No, sve što su otpjevali učinjeno je samo pomoću njihovih glasovnih sposobnosti i nije upotrijebljen niti jedan instrument, iako je u to zbog njihove majstorske izvedbe teško povjerovati.

Performance im najčešće traje 20 minuta dok je cijela čudesna predstava zamišljena u trajanju od 80 minuta. Voca People pozivaju sve Zemljane da poslušaju pjev Eyale Cohen, Odeda Goldstein, Liraz Rahmin, Adija Cesare, Adija Kozlovsky, Naame Levi, Boaza Ben David i Inona Bena Davida.

L.V.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.