VIDEO U Klinici Svjetlost doktor operirao pacijenta, a zatim sam sebe. Pogledajte

Foto: Index Video

Sadržaj nastao u suradnji s: Klinika Svjetlost

POSJETILI smo Kliniku Svjetlost, gdje smo svjedočili nesvakidašnjem prizoru. Doktor Ivan Gabrić, jedan od vodećih stručnjaka i kirurga za oftalmologiju, operirao je oko Hansu Thomasu Wendleru, razvojnom inženjeru koji je zaslužan za razvoj lasera korištenog upravo u tom zahvatu. 

U prvim trenucima nakon operacije inženjer je Gabriću dobacio: "Dobar posao", na što je Gabrić jednostavno uzvratio: "Hvala!" 

No tu priča nije završila – Gabrić je ubrzo i sam postao pacijent odlučivši se podvrgnuti zahvatu istim tim laserom.

Pogledajte video:

"Upravo sam operirao čovjeka koji je glavni razvojni inženjer za ovaj laser. On je na neki način otac ovog uređaja. Na svijetu ih je trenutno samo stotinu, a on je izabrao mene i Kliniku Svjetlost za ovu operaciju", rekao je Gabrić, svjestan veličine trenutka. Time je Klinika Svjetlost poslala jasnu poruku povjerenja u vlastite tehnologije i stručnost. Iza Klinike stoji 26 godina iskustva, 80 zaposlenih oftalmologa i 350 tisuća operacija oka.

Na pitanje zašto se odlučio na takav korak i je li ga bilo strah, Gabrić je kratko odgovorio: "Zašto bi me bilo strah? Ovo radim svaki dan. To je kao da pitate pilota je li ga strah letjeti."

"Računam danas navečer u 20 h gledati televiziju, a sutra normalno doći na posao", u šali je dobacio Gabrić.

Sličan su stav imali i njegovi kolege. Docentica Maja Bohač prisjetila se da je operirala svoje oči 2007. godine. I Gabrić je 2011. godine operirao lijevo oko, a sada je došlo vrijeme i za desno. 

Opustili su atmosferu uz smijeh i pokazali kako su spremni podvrgnuti se zahvatima koje i sami izvode, čime su razbili mit o doktorima koji "izbjegavaju vlastite zahvate".

Gabrić je nakon svoje operacije kroz smijeh dodatno priznao: "Nije neugodno, ali osjetiš puno više nego što očekuješ." 

"Idući put operirat ćemo ti jezik!" bodrili su ga kolege uz smijeh.

Klinika Svjetlost ne nudi samo vrhunsku oftalmološku skrb već pokazuje i da sami liječnici vjeruju u postupke koje izvode. Ako ste razmišljali o zahvatu ili želite više informacija, posjetite Kliniku Svjetlost i uvjerite se u njihovu stručnost iz prve ruke.

Sponzorirani sadržaj donose Index i Klinika Svjetlost prema najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.