Violončelist Milošev objavio live izdanje pjesama sa svog debitantskog albuma

Foto: Nika Mokos

Matej Milošev svojim je violončelom obogatio zvuk brojnih glazbenika kod nas, a svoje je debitantsko izdanje U prolazu, koje naziva "šmek popom", predstavio 2021. godine. Produkciju albuma potpisuju Tomislav Franjo Šušak i Jere Šešelja. Album prvijenac obogatili su, između ostalih, Jelena Radan, TBF,  Tonka i Aljoša iz Pavela, Dunja Ercegović, Petar Beluhan, Luce i drugi. 

Milošev sada donosi odabir pjesama na Live Session EP-u na kojemu je ukupno pet glazbenih brojeva snimljenih uživo u Kazalištu Komedija – Sjene feat. Jelena Radan, Tamo gdje te nema feat. N i k o l i n a, Vječni sjaj feat.TBF, Nema te feat. Jere Šešelja & Nikša Bratoš i U prolazu feat. Petar Beluhan.

Jedva je dočekao live izdanje

Od samog početka ovog projekta, govori Matej Milošev, razmišljao je o tome kako će jednog dana izdanje zaživjeti uživo, samo je bilo pitanje vremena i načina na koji će to napraviti, izjavio je.

"Dugo mi je trebalo da se pokrenem, ali kad se cijela priča konačno počela slagati - jako je brzo sve sjelo na svoje mjesto. Skupili smo fantastičan bend, našli prostor i pozvali puno divnih gostiju i prijatelja - i mali milijun poziva, dogovora i proba kasnije ušli smo unutra i tijekom jednog dugog dana snimili sve ovo što vidite i čujete.

Svi smo dali sve od sebe, od benda i gostiju do ekipe iza kamera. I stvarno mislim da se to osjeti, vidi i čuje. Imamo odličnu i posebnu stvar iza sebe, na koju možemo biti ponosni. Srce mi je puno i veliko kao kuća. Sve vas volim, pogledajte što smo napravili zajedno", rekao je.

U pjesmi Sjene pridružila mu se Jelena Radan, a cijeli ju je projekt, kaže, odveo u neke druge vode. "Ne surađujem često, ali se ovaj put s Matejem i njegovom ekipom dogodila baš ugodna suradnja. Odveli su me u neke druge vode, bilo je to novo iskustvo, hvala im na povjerenju! Rekli su zvati ponovo, valjda su onda i oni zadovoljni! Sretno im", rekla je.

Svi su zadovoljni projektom

O cijelom procesu stvaranja ovog Live Sessiona svoja je iskustva s nama podijelila i Nikolina, koja je vokalno iznijela Tamo gdje te nema: "Bilo je divno surađivati s toliko kreativnih ljudi i prijatelja koji su podržali ovaj projekt, drago mi je da sam doprinijela na bilo koji način."

U pjesmi Nema te pridružili su mu se Nikša Bratoš i Jere Šešelja, koji nam kaže kako je nekome tko inače nije frontmen bila velika čast i izazov naći se među svim ovim talentiranim izvođačima i otpjevati autoru Mateju Miloševu vrlo bitnu Nema te na ovom liveu.

"Poseban gušt bio je i na pjesmi raditi s Nikšom. U svojoj izvedbi sam pokušao prenijeti osjećaj koji najbolje znaju samo oni koji su izgubili nekog bitnog - naravno, samo u fizičkom obliku jer pjesma jasno (i utješno) govori o spoznaji istovremene konstantne blizine onih koje smo izgubili", izjavio je Šešelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.