Dok cijela zemlja gori, dio Francuza lagano ignorira prosvjede i uživa u restoranu

Screenshot: Twitter

DOK su u tijeku masovni prosvjedi protiv mirovne reforme francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, dio Francuza odlučio je ignorirati kaos na ulicama Pariza i drugih gradova te uživati u restoranima na francuski način.

Društvenim mrežama kruže nevjerojatne snimke iz francuskih gradova, koje djeluju potpuno nadrealno, a jedna od njih prikazuje scenu kao iz filma.

Večera uz vatru

"Francuzi su stvarno oživjeli 'This is fine' mem", napisao je jedan tviteraš uz video koji prikazuje Francuze u restoranu na nepoznatoj lokaciji kako nonšalantno uživaju u večeri dok na ulici ispred njih suklja vatra koju su zapalili prosvjednici.

"Dobrodošli u Pariz"

U drugom videu par ležerno uživa u čaši vina, a zatim za susjedni stol sjeda djevojka koja nakratko pogleda u vatru na ulici pa krene prčkati po mobitelu.

Video je na Twitteru objavio novinar Ian Bremmer napisavši: "Dobrodošli u Pariz. Hej, mora se jesti."

Snimke su postale viralne prikupivši više od 10 milijuna pregleda, a tviteraši ne prestaju komentirati bizarne prizore.

"Koje vino dobro ide uz anarhiju?"

"Ovo je stvarno vrhunac civilizacije", napisao je jedan tviteraš, a drugi se našalio: "Hej, draga, sjednimo pored vatre."

"Ono kad tražiš mjesto na ugrijanoj terasi", našalio se treći, a četvrti upitao: "Koje vino dobro ide uz anarhiju?", dok je netko dodao: "Stol za dvoje i jednu revoluciju, molim."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.