"Više ne napuštam kuću": Slavni redatelj (78) povlači se iz svijeta filma?

Foto: EPA

DAVID LYNCH najavio je moguće povlačenje iz svijeta filma zbog bolesti. Slavni američki redatelj u razgovoru za časopis Sight & Sound otkrio je kako zbog zdravstvenih problema više ne izlazi iz kuće. 

"Zbog dugogodišnjeg pušenja dobio sam emfizem i sad sam vezan za kuću, htio to ili ne", otkrio je dodajući da ostaje bez daha nakon kratke šetnje te kako bi za njega bilo opasno da se razboli i od obične prehlade. 

Emfizem je kronična opstruktivna bolest pluća, a uzrokuje ju dugotrajno pušenje ili izloženost zagađivačima. Inače, Lynch je pušio cijeli život, a prestao je prije dvije godine te zbog svojeg zdravstvenog stanja izrazio zabrinutost zbog potencijalnog izlaganja COVID-19 virusu i najavio moguće povlačenje iz svijeta filma. 

Otkrio je kako je mala vjerojatnost da će ikada ponovno režirati, a ako to i učini, neće biti prisutan na filmskom setu. "Pokušao bih režirati na daljinu, ako dođe do toga... Ali ne bi mi se to svidjelo", objasnio je. 

Filmovi s kultnim statusom 

Podsjetimo, slavni redatelj iza sebe ostavlja bogato nasljeđe filmova s kultnim statusom, poput Eraserheada te filmova Mulholland Drive, The Elephant Man i Blue Velvet. Njegov posljednji veliki projekt bio je Twin Peaks: The Return iz 2017. godine, nastavak kultne serije iz 90-ih. Posljednji film koji je režirao bio je Inland Empire iz 2006. godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.