Više od 50.000 fanova Oasisa ostaje bez ulaznica za turneju

Foto: EPA

Promotori benda Oasis objavili su da će tisuće ulaznica za nadolazeće koncerte nakon ponovnog okupljanja, koje su završile na preprodajnim stranicama, biti poništene. Tvrtke Live Nation i SJM izjavile su za BBC da će poništiti više od 50.000 ulaznica za britanske nastupe Liama i Noela Gallaghera koje su prodane preko sekundarnih platformi.

U prodaju pušteno 1.4 milijuna ulaznica

Naglasili su da će sve poništene ulaznice ponovno biti dostupne po osnovnoj cijeni na Ticketmasteru, službenoj stranici za prodaju ulaznica. Ova mjera slijedi nakon što je u kolovozu, s najavom turneje Oasisa, u prodaju pušteno čak 1.4 milijuna ulaznica.

>>Fanovi kritizirali Oasis zbog prodaje ulaznica, pjevač im poručio: "Začepite"

Oasis će održati koncerte u Manchesteru, Cardiffu, Londonu, Edinburghu i Dublinu, a planiraju i nastupe u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Australiji. Kao što se moglo očekivati, tisuće ulaznica pojavile su se na stranicama za preprodaju već nekoliko sati nakon početne prodaje, pa promotori turneje sada najavljuju poništavanje mnogih takvih ulaznica.

Započeli proces poništavanja ulaznica

Promotori su također upozorili obožavatelje da ne kupuju ulaznice s neovlaštenih stranica jer one mogu biti lažne ili podložne poništavanju. Izvijestili su da je "detaljna analiza prodaje ulaznica u tijeku" te da će rezultati biti proslijeđeni nadležnim zakonodavnim tijelima.

Glasnogovornik promotora istaknuo je: "Kako je bend i obećao uoči prodaje za Oasis Live '25, promotori turneje potvrdili su da će Ticketmaster i See Tickets uskoro započeti proces poništavanja ulaznica za koje se vjeruje da ne ispunjavaju uvjete i odredbe postavljene za ovu turneju. Uspješnom primjenom tih pravila uspjeli smo spriječiti sekundarne prodajne kompanije u masovnoj preprodaji ulaznica po visokim cijenama, pa je samo 4 posto ulaznica završilo na preprodajnim stranicama."

Promotori preporučili službene kanale

"Za usporedbu, na nekim velikim turnejama do 20 posto ulaznica završava na velikim neovlaštenim platformama za preprodaju. Detaljna analiza prodaje ulaznica je u tijeku, a rezultati će biti proslijeđeni nadležnim tijelima. Sve poništene ulaznice ponovno će biti dostupne po osnovnoj cijeni preko Ticketmastera, a više informacija o tome bit će uskoro dostupno.

Za obožavatelje koji žele prodati svoje ulaznice promotori su preporučili službene kanale poput Ticketmastera ili ovlaštenog partnera za preprodaju Twicketsa, koji omogućavaju prodaju po osnovnoj cijeni. Svi obožavatelji koji smatraju da su im ulaznice greškom poništene trebali bi se obratiti agentu preko e-maila koji su primili prilikom obavijesti o poništavanju", navode promotori.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.