Vlasnica pekare otkrila što joj generacija Z piše u molbama za posao: "Ne razumijem"

Screenshot: TikTok

Tiktokerica i vlasnica pekare Amy Gastman na društvenoj je mreži prepričala izjave pripadnika generacije Z koje su stavljali u CV-je kad je tražila radnike. Tvrdi da su je neke stvari jako iznenadile i da jednostavno nije razumjela što to oni pišu. 

U videu koji je skupio više od pola milijuna pregleda rekla je da se posebno iznenadila kad su kandidati za posao spominjali "brat ljeto" (prihvaćanje svojih nesavršenosti dok istovremeno uživate u kaosu) i da joj nikako nije bilo jasno što je to i zašto ovaj izraz navode u CV-ju.

>>"Brat ljeto" je posvuda, trendu se priključila i - Kamala Harris. Evo o čemu se radi

"Ne postoji ništa gore od mase prijava za posao od pripadnika generacije Z. Ja kao milenijalka jednostavno nisam u stanju razumjeti niti jednu riječ. Ne razumijem zašto bih trebala raditi stvari koje oni rade. Primjerice, oni uopće ne koriste velika slova. Jedna djevojka mi je rekla da ima 'brat ljeto'. Rekla sam joj da ne razumijem o čemu priča. Ne razumijem zašto bi to netko stavio u CV", ispričala je Amy.

@eatbyamy #millenialsoftiktok #genzhumor #genzvsmillenial ♬ water (instrumental) - no/vox & karaokey

"Dobila sam jedan CV u kojem je pisalo: 'Mrzim raditi, kreten sam.' Osjećam se tako staro zbog ovakvih situacija. Pomozite mi, treba mi prevoditelj za sve ovo", dodala je.

Izazvala raspravu

Njezin video izazvao je hrpu reakcija. Drugi poslodavci podijelili su svoja iskustva s generacijom Z.

"Ovo je ludo", "Previše su opušteni", "Oni se trude biti otkačeni i drugačiji, ali to daje suprotan učinak", "Meni je jedna djevojka u CV napisala da je bila kraljica maturalne večeri", "Ja sam dobio CV u kojem je pisalo: 'Nikad nisam imao posao, ali mislim da bih bio dobar jer sam odradio tjedan dana na Ibizi i nisam čak ni spavao'", neki su od komentara ispod videa.

Ursula Colman, direktorica agencije za zapošljavanje sa sjedištem u Cambridgeu i Londonu, tvrdi da generacija Z ima veća očekivanja od prethodnih generacija, dodajući da očekuju da će moći raditi od kuće i dobiti izdašnu plaću, prenosi Daily Mail. Tvrdi da očekuju da će ih se zaposliti na radnim mjestima na kojima je doista potrebno prethodno radno iskustvo samo jer je to njihov "posao iz snova".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.