Vlasnici kuće u kojoj se snimao Sam u kući prisjetili se smiješnih stvari sa seta

Foto: Press

The House From... (Kuća iz...) dokumentarni je film koji istražuje poznate kuće u kojima su se snimali neki od najpopularnijih filmova i serija. S obzirom na to da se bliži blagdansko vrijeme u kojem uživamo u gledanju nezaobilaznog božićnog filma Sam u kući, redatelj dokumentarca odlučio je istražiti kuću u kojoj se mnogima omiljeni film snimao. 

Pravi vlasnik te kuće je obitelj Aberdshein. Oni su imali priliku svjedočiti kako se film snimao i kako su to radili. 

Prisjetili su se nekoliko trenutaka sa snimanja

"To je zabavno i pozitivno iskustvo, pa zašto to ne podijeliti s drugima? Zbog toga i dajem ovaj intervju. Obožavam to dijeliti", rekao je John Aberdshein. Njegova kći Lauren prisjetila se trenutka sa snimanja filma koji joj je ostao u sjećanju. U jednoj sceni, Kevin, kojeg igra Macaulay Culkin, izlazi van kako bi ukrasio božićno drvce.

"Moji su roditelji gledali film i u toj sceni Kevin izlazi u dvorište i posiječe božićno drvce, a moji su roditelji sjedili i razmišljali: 'Stvarno su to dobro snimili. Izgleda vrlo realno'", prisjetila se Lauren. No onda je uslijedilo iznenađenje. 

"Nakon premijere vratili su se kući i pogledali u dvorište i shvatili: 'Oh, stvarno su nam prerezali drvce na pola.' Tako da, to drvce koje vidite u filmu koje Kevin siječe zapravo je bilo zaista naše drvce."

Snijeg nije bio pravi

Susjedi Herb i Joanie, koji su živjeli prekoputa popularne kuće, imali su naviku snimati što se sve događa na setu filma. "Jednostavno mi je palo na pamet da povremeno izvadim kameru i snimim što se događa", rekao je Herb u dokumentarcu.

"U jednoj sceni, kada mama (Catherine O'Hara) dolazi kući - pada snijeg, to su zapravo bili komadići dehidriranog pire krumpira", objasnio je Herb te dodao: "Sa strane, vi ih ne vidite, nalaze se dva velika ventilatora i dva snažna tipa s vrećicama tih komadića koje posipaju u ventilatore. Tako se to spušta i izgleda kao snijeg."

"Sve je to izgledalo odlično za film, ali to je neko vrijeme ležalo na tlu, požutjelo i počelo prilično smrdjeti", prisjetio se. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.