Vraćen YouTube kanal Croatia Recordsa

Screenshot: YouTube

YOUTUBE kanal Croatia Recordsa ugašen je sredinom tjedna, a tim potezom nestalo je i nekoliko tisuća spotova i pjesama hrvatskih izvođača.

Kanal s pola milijuna pretplatnika sada je vraćen, a s njime i sve pjesme koje su objavljivali tijekom godina.

Babogredac: To je ucjena od 300 tisuća eura

Iako se isprva sumnjalo na hakerski napad, pokazalo se na kraju da to nije istina. "Poslovanje na YouTubeu je naše iskustvo posljednjih jedanaest godina (od 2012. g.). Nije prvi put da su se događale ovakve situacije, ali nikad s ovakvim krajem. Ako je bilo spornih snimaka, one bi se pravno definirale i problem bi bio vrlo brzo riješen.

Slično tome, 30.10.2023. smo dobili obavijest YouTubea iz Londona o tri strikea, o tri sporne snimke, na što smo odmah reagirali te dobili odgovor da će sporni videozapisi biti ponovo aktivirani. Međutim, dogodilo se suprotno te je blokiran jedan od naših kanala, a trenutačno ih imamo pedeset. U ovom trenutku žustro radimo na njegovom ponovnom aktiviranju", stajalo je u prvoj reakciji koju smo dobili od izdavačke kuće. 

>> Direktor Croatia Recordsa nakon gašenja kanala: Ovo je ucjena od 300 tisuća eura

Direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac kazao je da iza gašenja stoji Connect Network, srpska firma osnovana 2020. godine s ciljem zaštite autorskih prava kompozitora, tekstopisaca i aranžera na Balkanu. "To je ucjena od 300 tisuća eura", kazao nam je ranije Babogredac.

Connect Network: Davali su šakom i kapom tuđa autorska djela

Problem je, kažu iz beogradske tvrtke, nastao kad su naišli na "piratske albume, vinil ploče i CD-e u svim radnjama i na svim digitalnim platformama počevši od YouTubea pa nadalje".

"U pitanju je Album Amire Medunjanin Za nju i njega bez i jedne jedine dozvole porodice Zdravković, koji su pravni nasljednici pokojnog Tomislava Zdravkovića. Kao i Merime Ključo, Sevdah Baby... Davali su i šakom i kapom tuđa autorska djela kao da su oni autori istih, što su nastavili raditi do dan-danas", tvrde iz Connect Networka.

>> Srpska firma koja je ugasila kanal Croatia Recordsa: "Oštetili su Republiku Hrvatsku"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.