Vučić na Instagramu ZAHTIJEVA da se Trifunovića pusti na slobodu

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL/Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu je zatražio hitan angažman državnih organa Republike Srbije kako bi glumac Sergej Trifunović bio pušten na slobodu. Dotaknuo se i slučaja Severine, koju su Srbi zadržali na granici.

"Prije nekoliko dana vidjeli smo opću hajku protiv države Srbije, organiziranu i izvana i iznutra, samo zato što je jedna estradna umjetnica iz Hrvatske zadržana više desetaka minuta na graničnom prijelazu. Nije pritvarana ni hapšena, niti maltretirana. Isti ti iznutra i izvana šutjeli su kada je odvjetnik Berić uhapšen u Hrvatskoj, 15 dana bio u pritvoru zbog pjesme objavljene na Facebook profilu", rekao je Vučić.

"Jučer je priveden i uhapšen i daleko od graničnog prijelaza odveden Sergej Trifunović, čovjek koji je moj politički protivnik, osnivač Pokreta slobodnih građana. Ali je i građanin Srbije, građanin naše zemlje je uhapšen da nitko nije dobro razumio zbog čega. Prije svega zahtijevam od organa u Srbiji da se svim diplomatskim kanalima pokušaju izboriti za pravdu i slobodu Sergeja Trifunovića, a apeliram na hrvatske vlasti da shvate da utamničenje Srba ne vodi razvoju boljih odnosa i ne želim izgovarati teške riječi i kvalifikacije koje su oni zbog nekoliko desetaka minuta zadržavanja iznosili o Srbiji", nastavio je.

"Molim i zahtijevam od njih da se ponašaju racionalno i da Sergeja Trifunovića puste na slobodu", zaključio je.

Uhićen na Bajakovu

Podsjećamo, srpski glumac Sergej Trifunović uhićen je u utorak oko ponoći na graničnom prijelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku. Zatim je odveden na Općinski prekršajni sud u Split. Trifunović je na sudu rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se tereti. Suđenje srpskom glumcu nastavlja se danas u 12:30 kod sutkinje Željke Matkov.

 

Za što ga se tereti?

Tereti ga se po članku 5. i članku 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže: "Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se novčanom kaznom od 700 do 4000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana."

Policija je od suda tražila za glumca zatvor od 30 dana i 1000 eura kazne. Oduzeta mu je putovnica kao mjera opreza. 

>> Oglasila se supruga Sergeja Trifunovića: Policajac je fizički nasrnuo na njega

>> Otac Sergeja Trifunovića: Bio je na ničijoj zemlji, hrvatski službenici su ga oteli

Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži

Predmet istraživanja je objava na društvenoj mreži 10. rujna prošle godine, navodi N1. Iz policije podsjećaju da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je Trifunović počinio prekršaje članka 5. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Objavio je tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili preko tisuću eura", navode u PU splitsko-dalmatinskoj. 

>>Svi problemi Sergeja Trifunovića

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.