Wimbledon mijenja pravila oblačenja za igračice - zbog mjesečnice

Foto: Profimedia

WIMBLEDONSKI teniski turnir ublažit će svoje propise o odijevanju i dopustiti igračicama da nose kratke tamne hlačice već u idućoj sezoni kako bi opušteno mogle igrati tijekom mjesečnice, priopćio je All England Club u četvrtak.

"Iduće godine žene i djevojke, sudionice turnira, moći će nositi kratke hlačice u boji budu li htjele", rekla je u priopćenju izvršna direktorica londonskog Grand Slam turnira Sally Bolton. 

Direktorica Wimbledona je dodala da je odluka donesena nakon "razgovora s igračicama i s predstavnicima organizatora". 

"Nadamo se da će ova prilagodba pomoći igračicama da se usredotoče isključivo na igru i otklone mogući uzrok tjeskobe", rekla je Bolton.

Pravila odijevanja nalagala su igračima i igračicama nošenje bijele odjeće na londonskom travnjaku, za razliku od drugih Grand Slam turnira, Australia Opena, Roland Garrosa i US Opena. Godine 2014. pravilo je postroženo i sudionici su morali nositi bijelo rublje kako bi se uskladili s politikom koja nalaže "sve bijelo".

Tenis nije jedini sport u kojemu igračice imaju problem u vrijeme mjesečnice. Krajem listopada ženski tim Manchester Cityja objavio je da njihove hlačice od iduće godine više neće biti bijele.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.