Youtuber u Japanu putovao vlakom bez karte i krao hranu, istražuje ga policija

Screenshot: Youtube

CIPARSKI youtuber Fidias Panayiotou mogao bi biti pod istragom japanske policije nakon što je molio za novac i vozio se vlakom bez karte u videu koji je objavio, piše Sky News.

Panayiotou je objavio video pod nazivom I Traveled Across Japan For Free 20. listopada, a na snimci se vide on i još tri osobe kako se natječu u utrci diljem zemlje za 10.000 dolara. Youtuber, koji ima 2.4 milijuna pretplatnika, snimio se kako se vozi japanskim javnim prijevozom i tvrdi da je to učinio bez plaćanja karte.

U videosnimci koja je u međuvremenu uklonjena, Panayiotou je rekao da je bio pritvoren u policijskoj postaji nakon što je policajcima rekao da nema dovoljno novca da plati autobusnu kartu. Nepoznata osoba mu je ranije dala 600 jena (3.78 eura), ali još uvijek mu je nedostajao puni iznos. Prema japanskim zakonima, prosjačenje je zabranjeno u zemlji i može predstavljati kazneno djelo.

Kasnije ga je u videu kondukter uhvatio kako putuje bez karte, a Panayiotou je glumio da je bolestan prije nego što je pobjegao i ukrcao se na drugi vlak, gdje se sakrio u kupaonici kako bi izbjegao osoblje.

Ispričao se zbog svojih postupaka

Glasnogovornik regionalnog željezničkog operatera Kyushu Railway Company rekao je da će pregledati Panayiotouov video prije nego što odluče podnijeti prijavu policiji. "Upoznati smo sa slučajem i istragom činjenica oko njega", rekao je.

Panayiotou je također snimio sebe kako dobiva, kako je rekao, besplatan doručak u hotelu u kojem nije odsjeo. "Otišao sam u sobe da provjerim broj kako bih ga mogao upotrijebiti kao šifru za doručak. I uspjelo je. Imam pristup japanskom bifeu s pet zvjezdica... I napuštamo hotel bez da nas uhvate i bez ikakvih problema", rekao je.

YouTube je uklonio Panayiotouov video, rekavši da krši smjernice zajednice, a youtuber se nakon svega ispričao, rekavši: "Zdravo predivni ljudi, ispričavam se Japancima ako sam ih natjerao da se osjećaju loše, to nije bio moj cilj!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.