Youtuberica nestala nakon što je prevarila pratitelje i ukrala 50 milijuna eura

Foto: Instagram

SUCHATA KONGSUPACHAK, tajlandska youtuberica i plesačica poznatija kao Nutty, nestala je nakon što je optužena za krađu oko 50 milijuna eura koje su fanovi uložili u njenu kompaniju. Tajlandska policija nagađa da se skriva u Maleziji.

Nutty na svom YouTube kanalu, na kojem objavljuje tutoriale plesa, pjevanja i vježbanja, ima 840 tisuća pratitelja, dok je na Instagramu prati više od 300 tisuća ljudi. Na društvenim je mrežama pokazivala luksuzan život sa skupim predmetima, a time je svoje pratitelje uvjeravala da je takav život dostupan i njima.

Pozivala ih je da ulažu u njenu kompaniju na deviznom tržištu, a obećavala je povrat od 25 ili 30 posto, ovisno o duljini ugovora.

Jedna joj osoba uplatila skoro 500 tisuća eura

"Objavljivala je fotografije na društvenim mrežama na kojima je pokazivala svoje bogatstvo, luksuzne automobile, torbe, satove i nekretnine. Tvrdila je da je sve stekla ulaganjem u brokersku kuću", rekao je Watthan Ketumpaito, voditelj istrage protiv youtuberice.

Svojim je "investitorima" Nutty u travnju ove godine objavila je "izgubila sav novac koji su uložili zbog greške u trgovanju". Protiv nje je žalbu dosad podiglo preko sto osoba, a njihov je odvjetnik rekao da joj je jedna osoba uplatila nešto manje od 500 tisuća eura.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.