Za film koji ju je proslavio tvrdila je da je "sranje koje nitko neće pogledati"

Foto: Press

Kao što je prigrlila Jasona Voorheesa u umjereno bolesnoj priči koju Petak trinaesti sa sobom nosi, tako je Betsy Palmer prigrlila i novu slavu nakon tog istog Petka koji je izašao 1980. godine, iako je njezina reakcija na pročitani scenarij bila: "Kakvo sranje. Ovaj film nitko živ neće pogledati."

Ipak, trebalo joj je novca za zamjenu automobila jer joj se stari pokvario, pa je pristala odraditi horor i poput pravog profesionalca bez greške iznijela ulogu. Ništa joj se nije svidjelo u vezi s filmom, ali posao je posao i tu nema kalkulacija, tako da je dala sve od sebe i upravo bila među najzaslužnijima za uspjeh Petka trinaestog. Njezina Pamela Voorhees, Jasonova majka, postala je strašnije stvorenje nego što je to i nasljednik vjerojatno ikad uspio biti.

"Nova slava" za nju, i to nova zato što je već bila etablirana glumica s podugačkim stažem. Tijekom pedesetih igrala je u Misteru Robertsu s Henryjem Fondom, Jackom Lemmonom, Jamesom Cagneyjem i Williamom Powellom, pa s Anthonyjem Perkinsom i opet Fondom u Limenoj zvijezdi, Tyroneom Powerom u Dugoj sivoj liniji, dakle s najozbiljnijim igračima u više nego respektabilnim ostvarenjima.

Radila i kao TV voditeljica

Možda ne još važnije, ali svakako još primjetnije, na američkoj televiziji više godina radila je kao voditeljica emisije I've got a secret i do 1980. svi su već znali Betsy Palmer, ali definitivno ne onu Betsy Palmer koja je utjerala strah u Crystal Lakeu. Saživjela se s gospođom Voorhees, odradila i pojavljivanje u drugom dijelu serijala, a samo zbog nepostizanja dogovora oko financija odbila je biti u Freddyju protiv Jasona iz 2003. godine.

Suma sumarum, ušla je teška srca u projekt, okretalo joj se u želucu od njega, međutim kako je kult Petka trinaestog rastao i sve više ljudi joj prilazilo, tražilo fotografiju, iskazivalo ljubav, tako je i ona naučila voljeti tu gnusnu spodobu koju je tumačila i nije marila što će je tako većina ljudi, pogotovo mlađih, pamtiti zauvijek. Zašto bi i marila, važno je da im se svidjelo...

Preminula je 2015. godine u dubokoj starosti, u 89. godini ako ćemo biti precizni, a tijekom posljednja tri i pol desetljeća života nije snimila više od nekoliko projekata, svakako sve daleko manje poznato od Petka trinaestog.

To je možda i šteta jer čini se da je imala mnogo više za ponuditi kao glumica od onoga što su filmski stvaraoci mislili tražiti od nje. Gospođa Patricia Betsy Hrunek, poznatija kao Betsy Palmer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.