Zabranjeni otok dom je najopasnijeg plemena svijeta, spremni ubiti svakog tko priđe

Screenshot: YouTube

OTOK Sjeverni Sentinel smješten je u Bengalskom zaljevu, nedaleko od obala Indije i Tajlanda, a svojim tirkiznim morem i pješčanim plažama mami na uživanje. No ovaj tajanstveni otok turistima je zabranjen za posjet, i to zbog vrlo bizarnog razloga. 

Naime, ovaj se otok ne može istražiti jer je dom jednog od najopasnijih plemena na svijetu, čiji su članovi spremni ubiti sve koji mu se približe.  

Izolirano pleme odbija kontakt

Izolirano pleme, koje čini 500 domorodaca, jedno je od najstarijih plemena, potječe još iz kamenog doba i nastanjuje otok već oko 60.000 godina. Njegovi članovi spremni su ubiti svakoga tko dođe na njihov teritorij, zbog čega je zabranjeno približavanje ovom otoku te je utvrđena takozvana zona isključenja, koja se proteže u radijusu od 9.3 kilometra od otoka.  

Međutim, neki su avanturisti dopustili da ih znatiželja nadvlada i nekoliko njih je tijekom godina prešlo u zonu isključenja - s kobnim posljedicama.  

Napali ribare i humanitarce  

Nekoliko ribara 2006. previše se približilo otoku te su navodno uhvaćeni i zaklani, a članovi plemena napali su i humanitarce koji su im htjeli pomoći nakon tsunamija 2004. godine. Tada su helikopter koji je na otok dopremio hranu i pakete prve pomoći gađali kopljima i strijelama.  

Koban posjet otoku 

Posljednja osoba koja se ilegalno zaputila na otok bio je 26-godišnji američki evanđelist John Allen Chau, kojeg su 2018. misionari iz Missourija poslali na otok s planom da živi s plemenom i propovijeda im kršćanstvo. 

John je lokalnom ribaru platio da ga odveze do otoka, a ribar ga je ostavio na 700-tinjak metara od obale. Prema opisu ribara, pripadnici plemena usmrtili su Johna Allena Chaua strijelama i zakopali njegovo tijelo na obali otoka. Unatoč naporima indijskih vlasti, Johnovo tijelo nikad nije pronađeno, a uhićeno je sedam osoba, uključujući ribara koji mu je pomogao da pristupi otoku. 

Inače, pleme navodno još uvijek nije otkrilo vatru, a ručno izrađenim oružjem od metala napadali su svakoga tko bi im se približio. No u međuvremenu je uspostavljen prijateljski kontakt s plemenom, koje i dalje želi biti izolirano, a indijske vlasti prihvatile su njihovu želju te svaki pokušaj da se netko približi otoku ili pokuša uspostaviti kontakt s domorocima tretiraju kao kazneno djelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.