Zadranka slučajno fotkala Luku Modrića 1999.: "Kad god bi pričao, svi bi ga slušali"

Foto: Nada Perković Kevrić/Morski.hr/Instagram

Fotografija dječaka na biciklu s velikom sportskom torbom na leđima, snimljena na Narodnom trgu u Zadru, kruži društvenim mrežama i privlači pozornost Hrvata.

Na prvi pogled slika prikazuje djevojčicu koju je majka željela fotografirati, ali iza nje, u pozadini, stoji lik koji danas prepoznajemo kao jednog od najboljih veznjaka svijeta - Luku Modrića. Dječaci na fotografiji tada 14-godišnjeg Luku slušaju s pažnjom.

Fotografija je snimljena 1999. godine 

Autorica fotografije, dr. Nada Perković Kevrić, prisjetila se te scene iz 1999. godine za Morski.hr.

"Fotografija je nastala dok sam slikala svoju kćerku, koja je tada imala 4 godine", ispričala je dr. Perković Kevrić te dodala da je Luka već tada imao sposobnost da zainteresira, da ga slušaju i slijede. "U gradu je bilo neko događanje, a Luka se našao slučajno u kadru, on ih je animirao, pričao je, a oni su ga pozorno slušali", objasnila je.

"Pričalo se da je čuvao koze, htjela sam pokazati da je on i gradski dečko"

"Kada se Luka probio, pričalo se u medijima da je on čuvao koze. Ja sam htjela pokazati da je on i gradski dečko. Sjetila sam se da imam tu sliku, pa sam je odlučila pokazati javno. Ja sam inače stomatolog u mirovini i jedno vrijeme radila sam na zadarskom nogometnom stadionu, pa je jedno vrijeme i Luka bio kao pacijent kod mene da ispravi svoje zubiće", ispričala je stomatologinja Nada Perković Kevrić.

"Sjećam ga se još tada kao velikog animatora i snalažljivog dječaka. Kad god bi pričao, svi bi ga slušali, kao i na toj slici. Bila sam zaintrigirana kako su ga svojedobno prikazali kao malog čobančića. No htjela sam pokazati da nema veze od kud ste potekli, nego tko ste kao karakter. On je bio lider od malih nogu", zaključila je dr. Perković Kevrić za Morski.hr.

Nedavno je proslavio 39. rođendan 

Podsjećamo, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije je 10. rujna proslavio 39. rođendan. Na svom Instagramu objavio je fotografiju s obiteljske rođendanske proslave. 

"Najbolje društvo za proslavu rođendana. Hvala svima na lijepim željama", napisao je uz fotografiju sa suprugom Vanjom i djecom Ivanom, Sofijom i Emom. U komentarima su mu rođendan čestitali Luis Figo, Ivan Rakitić, Izabel Kovačić, Franck Ribéry, Salt Bae i brojni drugi. 

Modrić je par sati prije svog rođendana odigrao gotovo perfektnu utakmicu za Hrvatsku. Kapetan ju je odveo do pobjede u Ligi nacija s 1:0 protiv Poljske u Osijeku velemajstorskim golom iz slobodnog udarca.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.