Zara se vratila kući nakon što je neumorno tragala za nestalima u Jablanici

Foto: HGSS

ZARA, potražni pas HGSS-a, vratila se kući nakon što je pomagala stradalima od poplava u Bosni i Hercegovini.

Brojni pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja uključili su se u pružanje pomoći u Jablanici nakon poplave koja je odnijela 20-ak života. Među njima bili su i dvoje Korčulana, vodič za spasilačke pse i vrijedna njemačka ovčarka. Svi oni su članovi HGSS-a Orebić.

Nakon nekoliko dana intenzivnog rada, 11 spašavatelja iz HGSS Stanica Orebić, HGSS Stanica Šibenik i Stanice Dubrovnik...

Objavljuje HGSS - Hrvatska gorska služba spašavanjaPonedjeljak, 7. listopada 2024.

Ante Dužević i Zara stigli su kući na Korčulu nakon što su tri dana tragali za nestalima u Jablanici. "Nije mi do promocije, sve to mi je jako neugodno. Zara i ja nismo išli u Jablanicu kako bi pokupili poene, trudili smo se maksimalno izbjegavati i novinare i političare. Išli smo kako bi ljudima pružili mir, jako sam potresen, moram se odmoriti", rekao je Ante za Dubrovački vjesnik.

U Jablanici je odradila sjajan posao - u tri dana je pretražila i očistila 90 posto terena te su tražili tijela zakopana pod odronima.

Nekoliko pripadnika HGSS-a išlo je u BiH

Podsjetimo, HGSS je za vikend objavio fotografije vrijedne Zare. 

"Timovi HGSS-a upravo su se uputili pružiti pomoć kolegama u Bosni i Hercegovini, gdje su snažne poplave i odroni pogodili područje. U timu se nalazi 11 pripadnika HGSS-a s 4 terenska vozila i 2 plovila iz Stanica Šibenik, Dubrovnik i Orebić te potražni pas Zara", objavili su HGSS-ovci kada su se zaputili u BiH.

"Timovi HGSS-a su se dugo probijali do Donje Jablanice, jednog od najteže pogođenih mjesta u BiH. Vrše dostavu potrebnih stvari za lokalni dom zdravlja te se očekuje angažman i na drugim lokacijama. Na terenu je jedanaest pripadnika HGSS-a s 4 terenska vozila i 2 plovila iz stanica Dubrovnik, HGSS Stanica Orebić i HGSS Stanica Šibenik, a s njima je i potražni pas Zara, koji će pomoći u traganju za nestalim osobama", dodali su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.