Zašto je Morgan Freeman na otvorenju SP-a nosio rukavicu samo na jednoj ruci

Foto: EPA

GLUMAC Morgan Freeman privukao je dosta pažnje svojim nastupom na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Mnogi su zagledali njegovu lijevu ruku, koju inače vješto skriva, ali sada je nekako bila u prvom planu.

Freeman je, kao i obično, nosio samo jednu kožnu rukavicu na lijevoj ruci, a razlog zbog kojeg je nosi pomalo je tragičan. Naime, još 2008. godine Freeman je doživio tešku prometnu nesreću u Mississippiju i bio je dosta teško ozlijeđen u višestrukom prevrtanju auta. Auto mu je završio u jarku, a njega su s mjesta nesreće odvezli helikopterom.

Teško oštećenje živaca

Posljedica te nesreće je paraliza lijeve ruke. Kirurzi su pokušali Freemanu spasiti ruku, ali šteta na živcima bila je prevelika. "Pretrpio sam teško oštećenje živaca u ruci, ne mogu je pomaknuti", rekao je Freeman još 2010. godine za People.

Podsjetimo, Freeman je u uvodnom segmentu pod nazivom The Calling rekao gledateljima da "smo se svi okupili ovdje u jedno veliko pleme", a navijači su se u tom trenutku spuštali u središte grada Dohe za skori početak najvećeg svjetskog nogometnog natjecanja. Uz Morgana Freemana, usred velike pozornice pojavio se i Ghanim al Muftah, 20-godišnji katarski youtuber i govornik rođen s rijetkim stanjem poznatim kao sindrom kaudalne regresije, ujedno i najmlađi ambasador nekog svjetskog nogometnog prvenstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.