Zašto su Diddy i 50 Cent u svađi? Sve je počelo 2006.

Foto: Profimedia

Reper 50 Cent, pravim imenom Curtis Jackson, radi na dokumentarnoj seriji o optužbama protiv Seana Diddyja Combsa, koja će biti dostupna na Netflixu. Na X-u je najavio novi projekt. 

"Uskoro stiže! LOL", napisao je reper uz fotku bočice baby ulja na kojoj piše "Diddy oil", referirajući se na činjenicu da je u Diddyjevim vilama policija pronašla više od 1000 bočica baby ulja i lubrikanata.  

Dok Diddy čeka suđenje za silovanje, trgovinu ljudima i vođenje zločinačke organizacije, mnoge nakon objava 50 Centa zanima njihova prošlost i zašto su u svađi.

Sve je počelo 2006.

50 Cent nikad se nije ustručavao reći ono što mu je na umu, pa je dao naslutiti da je Diddy znao za ubojstvo Notoriousa B.I.G.-a 1997. U svojoj pjesmi The Bomb 50 Cent repa o ubojstvu Biggieja Smallsa i kaže da Diddy zna tko ga je ubio.

Tvrdnje su neutemeljene i nema dokaza koji bi sugerirali da je Diddy bio upleten u Biggiejevo ubojstvo. Diddy je kontinuirano poricao bilo kakvu upletenost.

Svađa oko votke

50 Cent i Diddy su zasebno imali pothvate u industriji alkohola. Diddy je suvlasnik Ciroca od 2007., a 50 Cent je osam godina kasnije postao glasnogovornik Effen Vodke.

"Puff's čak ni nije votka. To je grožđe i piše 'napravljeno s votkom', znate što govorim? Effen se pravi od pšenice iz Nizozemske i destilira se pet puta tako da ima puno manje šećera. To je pravi način. A kasnije, kad vas zaboli glava jer ste popili punu bocu Ciroca... Rekao sam vam da sam pametniji", rekao je 50 Cent. 

50 Cent o neugodnom razgovoru

50 Cent tvrdi da mu je Diddy jednom ponudio da ga odvede u šoping. 

"Rekao mi je nešto prije mnogo vremena, na vjenčanju Chrisa Lightyja. Rekao mi je da će me odvesti u šoping. Pogledao sam ga i rekao: 'Što si upravo rekao? Pusti me, čovječe, prije nego što učinim nešto. Natjerat ćeš me da upropastim vjenčanje.' Ne. To je nešto što dečko kaže djevojci", prepričao je 50 Cent događaj. Diddy je potvrdio da ga je zvao u šoping: "Mislio sam da mu treba odjeća."

Diddy je nakon toga zanijekao da su u svađi. "On me voli. Ne vidite da me voli? Stvarno mislite da je to mržnja? Znate da me voli", rekao je Diddy u emisiji The Breakfast Club. Ranije je tvrdio da Diddy ne zna što govori. Kada mu je Diddy rekao da se "trebaju zabavljati", 50 Cent je rekao da mu je bilo neugodno.

Diddy je nastavio moliti 50 Centa da mu bude prijatelj. "On i ja bismo mogli biti prijatelji, ali on to ne želi. Želim biti njegov prijatelj kako bih ga mogao naučiti svemu što znam kako bi bolje zarađivao s obzirom na to da ja najviše zarađujem", kazao je Diddy i našalio se: "Yo, 50 Cent, molim te, budi moj prijatelj. Slamaš mi srce. Molim te, budi mi prijatelj."

Reakcija 50 Centa na pretres Diddyjeve kuće

50 Cent odmah se oglasio kada su se pojavile vijesti da se kuća Seana Combsa pretresa. "Ne dolaze osim ako nemaju slučaj", kazao je.

Kada je objavljeno da je 1000 boca dječjeg ulja pronađeno u Diddyjevoj kući, 50 Cent se našalio: "Pravim društvo Drew Barrymore, a ja nemam 1000 boca lubrikanata u kući", napisao je.

U međuvremenu je Diddyjev odvjetnik Marc Agnifilo rekao za TMZ: "Ne znam otkud brojka od 1000. Ne mogu zamisliti da se radi o tisućama i nisam baš siguran kakve veze ima dječje ulje i s čim." Dodao je da "Amerikanci kupuju na veliko". 

Sad stiže i dokumentarac

Dokumentarac je režirala Alexandria Stapleton, a trenutno je u produkciji. "Ovo je priča sa značajnim utjecajem. To je složen narativ koji se proteže kroz desetljeća te nisu samo naslovi ili isječci koje smo do sada vidjeli”, rekli su 50 Cent i Stapleton u ekskluzivnoj izjavi za Variety.

"Ostajemo čvrsto predani davanju glasa onima koji nemaju glas i predstavljanju autentičnih perspektiva. Iako su optužbe uznemirujuće, pozivamo sve da se sjete da priča Seana Combsa nije cjelovita priča o hip-hopu i njegovoj kulturi. Cilj nam je osigurati da individualna djelovanja ne zasjene šire doprinose kulturi", dodali su.

Prihodi od dokumentarca, rekao je 50 cent, bit će iskorišteni za podršku žrtvama seksualnog zlostavljanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.