Zašto svi mrze Jennifer Lopez?

Foto: EPA

Za pjevačicu i glumicu Jennifer Lopez, 2024. je trebala biti sjajna godina. No stvari su otišle u suprotnom smjeru i J.Lo je postala najomraženija zvijezda današnjice.

Pjevačica je ove godine izdala novi album This is Me... Now, za koji je imala i multimedijsku kampanju vrijednu 20 milijuna dolara, koju je bilo gotovo nemoguće izbjeći. Snimila je i film This is Me… Now: A Love Story, o ponovnom pokretanju njezine romanse s Benom Affleckom. A tu je bio i njezin dokumentarac za Amazon Prime, The Greatest Love Story Never Told, o snimanju albuma i filma, kao i Netflixov film Atlas u kojem ima glavnu ulogu.

Nakon što je rebrendirala svoju sjevernoameričku turneju kao Greatest Hits show nakon slabe prodaje ulaznica, Lopez je nedavno otkazala cijelu turneju kako bi provela vrijeme sa svojom djecom, prijateljima i obitelji.

"Potpuno sam tužna i shrvana što sam vas iznevjerila. Molim vas, znajte da to ne bih učinila da ne smatram da je apsolutno neophodno. Obećavam da ću vam se odužiti i svi ćemo opet biti zajedno. Puno vas sve volim. Do sljedećeg puta…", poručila je kasnije obožavateljima.

Live Nation je u izjavi rekao da je turneja otkazana jer je Lopez "uzela slobodno vrijeme kako bi bila sa svojom djecom, obitelji i bliskim prijateljima". Sve ovo nije baš stvorilo naslove i komentare kakvima se Lopez nadala.

Lopez je postala najnovija internetska vreća za udaranje

Njezin je album dobio osrednje kritike, film This is Me… Now: A Love Story bio je veoma kritiziran, Atlas je ocijenjen kao negledljiv promašaj, a njezin dokumentarac The Greatest Love Story Never Told postao je predmet nebrojenih viralnih memova na društvenim mrežama.

Slično kao i fenomen Hathahate ranih 2010-ih, kada je Anne Hathaway bila predmet žestokih online kritika, čini se da je Lopez postala najnovija internetska vreća za udaranje. Ipak, Lopez internetsko ruganje nije strano.

Pjevačica je 2021. optužena da je "neosjetljiva" jer je pokušala pokrenuti viralni izazov o 20. godišnjici svoga singla Love Don't Cost a Thing. Rekreirajući na Twitteru trenutak iz spota za pjesmu, Lopez je bacila svoj skupocjeni nakit, sunčane naočale i odjeću na plažu.

"Izazov #LoveDontCostAThing počinje sada!!!! Jedva čekam vidjeti vaše izvedbe", napisala je Lopez uz video. No, on se i nije baš svidio pratiteljima koji su jedva spajali kraj s krajem tijekom globalne pandemije. "Zar si nitko ne može priuštiti da baca svoje stvari na plažu?" komentirao je tada jedan njezin obožavatelj.

Sa sličnim reakcija suočila se i prilikom izdavanja svog posljednjeg albuma u veljači. Priliv biografskog sadržaja naveo je ljude da optuže Lopez za "kreativni narcizam". "Dokumentarac je 90 minuta u kojima J.Lo iskreno i emotivno govori o golemom trudu koji je potreban da bi se, u svakom trenutku, bilo J.Lo", komentirao je novinar Hunter Harris u svom biltenu Hung Up.

U jednom od najviralnijih trenutaka u The Greatest Love Story Never Told, Lopez sjedi na klupi u teretani, razbarušene kose i prisjeća se djetinjstva u Bronxu. "Ovo me podsjeća na vrijeme kad sam imala 16 i trčala gore-dolje po kvartu u Bronxu. Luda djevojčica koja je jebeno znala biti divlja i bez ograničenja", kaže Lopez.

@primevideo She really IS still Jenny from the block 🥲 #TheGreatestLoveStoryNeverTold #JenniferLopez #PrimeVideo #TheGreatestLoveStoryNeverToldPV ♬ original sound - Prime Video

Kao odgovor na isječak, jedna tiktokerica pod nazivom photosbyangela tvrdila je da su ona i Lopez išle u istu katoličku srednju školu, optužujući pjevačicu da "laže" i da koristi Bronx kako bi "izgledala kao čovjek". "Obje smo pohađale srednju školu za djevojke u irskom i talijanskom susjedstvu, tako da nisi 'trčala gore-dolje'", rekla je.

U fokus su došli i njezini stari intervjui

Kontroverza je nadahnula ljude da kopaju po Lopezinim starim intervjuima kako bi pronašli druge prilike u kojima je isticala svoj status "djevojke iz Bronxa". Tako je u intervjuu za Vogue iz 2022., kada su je pitali koja je njezina go-to narudžba u bodegi (specifične prodavaonice svega i svačega u Bronxu), Lopez odgovorila da je to "sendvič od šunke i sira s pićem od naranče" te dodala: "Tko zna, zna."

To je izazvalo lavinu komentara o njezinoj neautentičnosti i glumljenju da je još uvijek samo Jenny from the Block iako već desetljećima ne živi u Bronxu te sigurno nije ušla u bodegu 20 godina. Također, u fokus je opet došlo njezino kritiziranje drugih glumica u intervjuu za Movieline iz 1998., koje se ponovo pojavilo na internetu.

O glumici Selmi Hayek, nominiranoj za Oscara, Lopez je rekla: "Mi smo u dva različita područja. Ona je seksi bomba i takve uloge uzima. Ja radim razne stvari." Cameron Diaz nazvala je "sretnom manekenkom koja je dobila mnogo prilika za koje bih samo voljela da ih je bolje iskoristila".

A o oskarovki Gwyneth Paltrow, Lopez je rekla: "Kunem se Bogom, ne sjećam se ničega u čemu je ona bila. Neki ljudi postanu poznati zbog veze. Čula sam više o njoj i Bradu Pittu nego što sam ikada čula o njezinom radu." Lopez se od tada ispričala za svoje izjave tvrdeći da je "pogrešno citirana i tako izvučena iz konteksta".

Ipak, taj kontekst rijetko nađe put do viralne objave. S This is Me… Now: A Love Story, Lopez se otvorila nizu novih snimki koje bi je mogle progoniti u budućnosti, prikazujući je kao neosvještenu, egocentričnu i privilegiranu bogatašicu, koja se na sve načine želi prikazati kao "obična djevojka iz Bronxa".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.