Zbog ovog čovjeka nastala je slastica koju voli cijeli svijet: 100 godina tradicije

Foto: Shutterstock

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s: Manner Hrvatska 

AKO NA SPOMEN kasnog izlaska do šest ujutro radije birate opciju filma pod dekicom, možda ste blizu tridesetih. Ovo je ipak samo pretpostavka, ali ono što je sigurno jest da gotovo nijedno filmsko druženje ne prolazi bez grickalica. Prijatelji mogu biti najveći filmski kritičari pa im se možda ne sviđa određeni kadar, a glumica je obučena u pogrešan kostim koji ne odgovara ulozi. Nije teško postati filmski stručnjak kad se društvo okupi, ali u jednom se uvijek svi slažu, a to su grickalice na stolu.

Poznata, pa već i tradicionalna grickalica u hrvatskim kućanstvima je wafer. Mi je poznajemo pod imenom napolitanka. Za ovaj nezaobilazan dodatak filmu “bore” se gotovo sve zemlje te je svojataju. 

Igrom sudbine, napolitanke imaju veze s talijanskim Napuljem zato što lješnjaci od kojih se radi jedna od verzija punjenja i danas potječu upravo iz tog grada. Moderna verzija sastoji se od pet slojeva i kremastog punjenja.

Foto: PR

Za sve zaslužan jedan čovjek 

Stvorio ju je Josef Manner 1898. godine, a od tada do danas mnoge su države kopirale upravo njegov recept i prilagođavale ga svojim stanovnicima.

Tajna tradicionalno prepoznatljivog okusa napolitanki leži u više od 100 godina dugoj obiteljskoj tradiciji kroz koju se poštuju najviši standardi kvalitete. Pod sloganom “Samo roza ima takav okus” dolaze u prepoznatljivoj rozoj ambalaži. Bilo da tražite savršen dodatak za druženja, zabave, učenje ili vježbanje, Manner napolitanke nude različite oblike uživanja.

Od Manner Original napolitanki u vrećici od 400 g, koje donose užitak za cijelu obitelj, do Manner napolitanki s kremom od limuna, koje nude osvježavajući slatko-kiseli okus, svatko može pronaći nešto za sebe. Za ljubitelje zdravijih opcija tu su Manner napolitanke od cjelovitih žitarica, dok Manner tortice s kremom od kakaa i lješnjaka oduševljavaju bogatom kremom.

Foto: PR

Čokoladni Manner Snack Minis u vrećici od 300 g predstavljaju nagradu za sve, dok su Manner Snack Minis s mlijekom i lješnjacima mali hrskavi užitak za bilo kad i bilo gdje. Za posebne trenutke tu su Manner Mignon napolitanke s lješnjakom koje dolaze u pakiranju 400 grama, ujedno i klasik kuće Manner. Dolaze u punjenju kreme od kakaa i lješnjaka uz čokoladni preljev.

Bilo da birate Manner Original napolitanke od 75 g za doživljaj djelića povijesti ili Manner napolitanke s čokoladnom kremom, svaki zalogaj donosi zadovoljstvo i osjećaj kvalitete.

Nije samo slatkiš, već i vrijedna namirnica 

Cijela priča poznatih Mannerovih napolitanki počela je u Beču gdje je njihov tvorac Josef Manner otvorio malu trgovinu s ciljem da prodaje čokolade djeci po nižoj cijeni od konkurencije. Njegova filozofija bila je u tome što nije htio da čokolada bude samo slatkiš, već i vrijedna namirnica. 

Tu filozofiju ostvario je već s 25 godina, nakon što je kupio licencu i otvorio svoju prvu tvornicu čokolade, a na to ga je ponukala činjenica da ostali trgovci nisu mogli nabaviti kvalitetu kakva bi odgovarala njegovim mjerilima. Već u prvoj godini poslovanja takva se filozofija, izgleda, isplatila. 

Manner je postao vodeći proizvođač čokolade pa se njegova tvornica morala proširiti, tako da je već u prvoj godini postao odgovoran za sto zaposlenika. Kvalitetu su prepoznale i poznate zvijezde pa su Manner napolitanke reklamirali i holivudski glumci poput Arnolda Schwarzeneggera. 

Foto: PR

Pomno birani sastojci 

S obzirom na to da je poslovanje rapidno raslo, Manner je odlučio pronaći partnera u proizvodnji, a prvi partner bio mu je Johann Riedl. Suradnja između obitelji Manner i Riedl nastavila se i danas, čak sto godina nakon njihovog spajanja. 

Njihov uspjeh doveo je poduzeće Manner na mjesto vodećeg proizvođača slastica ovog tipa pa je poslovanje ubrzo postalo dioničko društvo s više od 3 tisuće zaposlenih radnika. Nakon smrti osnivača Josefa Mannera poslovanje je nastavilo pratiti trendove i zahtjeve tržišta pa se i danas, 100 godina kasnije, nalazi u samom vrhu kvalitete. 

Danas se ovi proizvodi mogu pronaći na tržištu u prepoznatljivom, rozom pakiranju sa zaštitnom folijom koja čuva okus napolitanki i produljuje njihovu kvalitetu. 

U Manner asortimanu ukusnih proizvoda postoji odgovor za sve potrebe. Tako su tu proizvodi i za vegane, ali i one koji slastice vole bez glutena. U svijetu gdje je svaki zalogaj važan, odabir sastojaka nije samo pitanje okusa, već i etičnosti i održivosti. Sačinjene su od 100 posto certificiranog održivog kakaa koji svojom kvalitetom jamči prepoznatljiv, 100 godina star okus napolitanki. 

Sadržaj donose Index i Manner Hrvatska u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.