Dvije žene kažnjene jer su tvrdile da je Brigitte Macron zapravo muško

Foto: EPA

Francuska prva dama Brigitte Macron tužila je dvije žene u veljači ove godine jer su tvrdile da je ona rođena kao muškarac, a sada su one sudski kažnjene zbog klevete. 

Naime, žene su tvrdile da je supruga predsjednika Francuske ustvari rođena kao Jean-Michel Trogneux, prije nego što je u 30. godini konačno započela život kao žena. Osim toga, navodile su i da nije rodila nijedno od svoje troje djece, a za njezinog prvog muža, 69-godišnjeg umirovljenog bankara, koji je 2020. navodno umro kao pustinjak, tvrdile su da nikad nije ni postojao.

Dvije žene moraju joj platiti 8 tisuća eura odštete

Sud je sada donio presudu da su glasine lažne te je odredio da Amandine Roy, 52-godišnja samoproglašena duhovnica, i Natacha Rey, 48, koja se predstavlja kao slobodna novinarka, moraju platiti 8 tisuća eura odštete prvoj dami Francuske zbog iznošenja lažnih tvrdnji.

Ovo nije prvi put da su Emmanuel Macron i njegova supruga meta glasina o rodnoj i seksualnoj orijentaciji. Tijekom predsjedničke kampanje 2017. godine Macron je demantirao glasine da je homoseksualac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.