Zbog velikog interesa Gršin koncert u Samoboru prebačen je na drugu lokaciju

Foto: Marko Juric/PIXSELL

Grše je 18. listopada trebao nastupati u samoborskom Bunkeru, ali je zbog velikog interesa koncert prebačen na veći prostor. Koncert će se održati na previđeni datum na Trgu kralja Tomislava. 

Početak koncerta je u 21 sat, a ulaz je za sve slobodan. 

Samobor je organizirao bogat program za 782. rođendan. Osim Grše, u subotu od 20 sati na Trgu kralja Tomislava nastupa i Prljavo kazalište. 

Tko je Grše?

Pravog imena Grgo Šipek, reper iz Trilja glazbom se počeo baviti krajem srednje škole, kada je s prijateljem Mateom Đonlićem, poznatijim pod imenom Đona, osnovao grupu III. Čin.

Grše se publici predstavio 2019. godine debitantskim albumom Tilurium, s kojeg se istaknuo singl Badr Hari. Tada je zaokupio pažnju hip-hop zajednice, a već 2021. izbacio je album Platinum, koji je vodećim singlom Highlife pomeo streaming-platforme i istaknuo se kao najbolji hip-hop album te godine. Grše je osnovao i izdavačku agenciju Blockstar Digital, čije je sjedište u Splitu.

S Vojkom V je 2023. završio na sudu nakon što ih je tužio Zoran Mamić. On ih je tužio zbog pjesme Mamići, a njegova odvjetnica je tom prilikom ustvrdila da "95% teksta pjesme Mamići nije u tužbi, nego neistinita činjenična tvrdnja koja se tri puta ponavlja, a to je da je Mamić drogiran, odnosno na kokainu".

Naime, u pjesmi Mamići Vojko V i Grše pjevaju: "Vadi se kesica, počinje presica, Zdravko i Zoki stalno na koki... Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu."

Zoran Mamić je od Grše i Vojka V tražio ispriku zbog stihova, no oni su to odbili. Vojko V i Grše naveli su da se ne smatraju krivima. Tužba još uvijek nije dobila epilog, ali je pjesma prešla milijun pregleda na YouTubeu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.