Zdravko Čolić poslao kamion vode za ljude u poplavljenim područjima BiH

Foto: Armin Durgut/Bus Plus Production/ATAImages/PIXSELL

Zdravko Čolić poslao je kamion s vodom za unesrećene u poplavama koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu i pozvao sve da pokažu solidarnost. Dio donacije već je stigao, piše Klix.ba.

Mnogi se oglasili na društvenim mrežama

Podsjetimo, nakon tragičnih vijesti brojne javne osobe iz BiH oglasile su se kako bi podijelile apele za pomoć te izrazile svoje stavove o stanju infrastrukture i vlasti.

Među onima koji su se javili su bosanskohercegovački kandidat za 97. nagradu Oscar Danis Tanović, redatelj Srđan Vuletić, glumica Nadine Mičić, pjevačice Ilma Karahmet i Džejla Ramović, reper Jala Brat, modni dizajner Marko Feher, kao i influenceri poput Roberta Dacešina, Mirze Mustafagića i Hane Hadžiavdagić.

Poginulo je 18 osoba

Podsjetimo, obilne padaline koje su tijekom noći zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine izazvale su smrtonosne poplave u više gradova.

Samo na području Jablanice u poplavama i odronima koji su tijekom protekle noći pogodili BiH poginulo je 16 osoba, dok su se u Fojnici utopile dvije osobe pa se ukupan broj smrtno stradalih popeo na 18, a strahuje se da bi taj broj mogao biti i znatno veći.

Srušen je velik broj kuća, urušene su prometnice, mostovi, čak i  željeznička pruga. Traži se smještaj za veliki broj ljudi koji su ostali bez domova.

Sve o poplavama u BiH možete pratiti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.