Žena koja je glumila "Krista" na Olimpijadi: "Prijete mi silovanjem i ubojstvom"

Foto: EPA

Barbara Butch, koja je prošlog petka nastupila u dijelu ceremonije otvaranja Olimpijskih igara tijekom kojeg se karikirala umjetnička freska Leonarda da Vincija - Posljednja večera, prijavila je policiji da joj prijete silovanjem i ubojstvom, prenosi BBC.

"Od ceremonije otvorenja Olimpijskih igara u Parizu umjetnica, DJ i aktivistica Barbara Butch našla se na meti radikalno nasilne kampanje koja se sastoji od internetskog uznemiravanja i klevetanja", izjavio je u službenom priopćenju njen odvjetnik Audrey Msellati. Dodao je da joj se prijetilo smrću, mučenjem i silovanjem te da je bila na meti brojnih antisemitskih, homofobnih, seksističkih uvreda.

Negativne reakcije

Ovaj performans izazvao je lavinu negativnih reakcija, a organizatori Olimpijskih igara u Parizu su se prošlog tjedna ispričali katolicima i ostalim kršćanima koje je naljutio kičasti prizor na svečanosti otvaranja. Performans u kojem su sudjelovale članice skupine Drag Race France, transrodni model i goli pjevač u ulozi starogrčkog boga vina Dioniza sličio je biblijskoj sceni Isusa Krista i njegovih apostola koji dijele posljednju večeru prije raspeća.

Krista je "glumila" Barbara Butch, 43-godišnja Francuskinja, poznata po LGBT aktivizmu i promoviranju debljine. Nosila je krunu u stilu aureole izrađenu od kože, drveta i Swarovski kristala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.