Zendaya oduševila izdanjem na crvenom tepihu, haljinom odala počast Cher

Foto: Profimedia

Zendaya se pojavila na ceremoniji uvođenja u Kuću slavnih Rock and Rolla u spektakularnoj haljini kojom je odala počast Cher. Naime, haljina je bila inspirirana kultnim Cherinim izdanjem iz 1967. godine iz The Carol Burnett Showa.

Zendayina haljina je iz jesenske kolekcije Boba Mackieja iz 2001. godine. Za izgled je zaslužan njen stilist Law Roach. Zlatne i srebrne nijanse suknje bile su naglašene dugim resicama koje su padale na prednjem dijelu haljine. Najpopularnija svjetska glumica mlade generacije nosila je cipele So Kate Christiana Louboutina, dijamantni prsten i hrpu narukvica. I kosa joj je bila inspirirana frizurom kakvu je Cher nosila 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. 

@tomdvyv SHE LOOKS INSANE WTF || cr:@𝗸𝗶𝗺𝗸𝘃𝘀 #zendaya #zendayaedit #zendayaishotasf #zendayaisbetterthanyou #tomdvyv ♬ original sound - mary★

Inače, Zendaya je na ceremoniji najavila upravo Cher. Njeno izdanje oduševilo je fanove, a fotografije i snimke preplavile su društvene mreže.

Tko je Zendaya?

Zendaya je američka glumica, pjevačica i manekenka, rođena 1. rujna 1996. godine u Oaklandu, Kalifornija. Njeno puno ime je Zendaya Maree Stoermer Coleman, a poznata je po umjetničkom imenu Zendaya.

Karijeru je započela kao dječja glumica i model, a prvu veću ulogu ostvarila je u Disneyjevoj seriji Shake It Up (2010. - 2013.), gdje je tumačila lik Rocky Blue. Ova serija joj je donijela popularnost među mlađom publikom i omogućila daljnje glumačke prilike.

Prijelomni trenutak u njezinoj karijeri došao je s ulogom Rue Bennett u HBO-ovoj seriji Euphoria (2019.–), koja je osigurala Zendayi dvije nagrade Primetime Emmy za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji (2020. i 2022. godine). Ova je uloga pokazala njezinu sposobnost da utjelovi kompleksne likove i etablirala je kao ozbiljnu glumačku zvijezdu.

Također je ostvarila zapažene uloge u filmskom svijetu, uključujući i ulogu MJ u Marvelovim filmovima Spider-Man: Homecoming (2017.), Spider-Man: Far From Home (2019.), i Spider-Man: No Way Home (2021.). Uz to, glumila je u hvaljenom znanstveno-fantastičnom filmu Dina (2021.), u kojem tumači lik Chani.

Osim glume, Zendaya je i pjevačica te je 2013. godine objavila svoj debitantski album pod nazivom Zendaya. Jedan od njezinih najpoznatijih singlova je Replay. Također je angažirana u modnom svijetu, često prepoznata po svom stilu i suradnjama s prestižnim modnim brendovima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.