Zlata Mück komentirala novog kolegu s HRT-a kojem su gledatelji kritizirali naglasak

Screenshot: HRT

VODITELJICA Zlata Mück Sušec na Instagramu je objavila fotografiju s Vickom Dragojevićem, novim kolegom u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, nakon što su ga gledatelji zasuli kritikama zbog dubrovačkog naglaska koji se čuo u programu.

"Čovjek koji je zapalio društvene mreže i portale, ne skandalima ni golotinjom, nego naglaskom. Da, Vicko je iz Dubrovnika. Da, ja sam iz Zagreba. I da, Dobro jutro, Hrvatska je emisija za cijelu zemlju, pa i šire", napisala je Zlata u opisu objavljene fotografije.

Vicko je u četvrtak imao voditeljski debi u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, koju je vodio upravo sa Zlatom. Nakon brojnih komentara na društvenim mrežama o njegovom naglasku oglasio se i sam Vicko.

"Važno je naglasiti da radim s našom fonetičarkom Anom, koja strpljivo ukazuje na greške, ispravlja me... A dubrovački naglasak? Neka nam on ostane kao začin, kao mala oznaka da ipak stižem s juga. Naravno, uz striktno poštovanje standardnog jezika. Imamo sreću da smo mala država s puno regija, naglasaka, tradicija i kulture. A to i jest pravo bogatstvo", rekao je za domaće medije. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.