Znamo trik uz koji će vam rotkvice ostati hrskave i tjedan dana

Foto: Index Recepti

PRIJE par tjedana tražili smo rotkvice na tržnici, ali ih još nije bilo. Danas smo ih našli na zagrebačkom Dolcu na više štandova. Cijena je 5 kuna za pušlek (vezicu), odnosno 10 kuna ako kupujete tri vezice odjednom. Fine su u salatama jer daju hrskavost i imaju baš svjež okus.

Ako ste ih kupili previše ili vam jednostavno smeta hrpa lišća na njima, a uz to želite i da ostanu hrskave što duže, znamo kako ih je najbolje spremiti u hladnjak. Nemojte ih samo baciti u ladicu za povrće, pogotovo s elastikom kojom je zavezano lišće jer će tako stisnuto ubrzo početi venuti i trunuti.

Odrežite lišće i ostavite samo mali dio stabljika kao na slici dolje, 1 do 2 centimetra, kako ne bi prerano uvenule. Operite ih, osušite čistom krpom i stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje (još bolje ako je na zip) te držite u hladnjaku. 

Ako izbjegavate plastične vrećice, stavite ih u staklenu posudu s poklopcem koji ne propušta zrak. Pojedite ih u roku od tjedan dana jer ne mogu trajati vječno ni kad su ovako spremljene, ali osjetit ćete razliku u hrskavosti između toga kad ih u hladnjaku držite na ovaj način ili samo stavljene na policu/u ladicu.

Ako vam na pamet još ne pada ideja što s njima, možete ih koristiti u salatama, ali i ukiseliti.

Bavarska krumpir-salata

Salata to go

Brzo ukiseljene rotkvice

Ako isprobate ove recepte, svakako fotkajte rezultat i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.

Index Recepti
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.