Zorica Kondža o svom nastupu na koncertu za Olivera: To mi se dogodilo zbog klime

Screenshot: HRT

U Veloj Luci na koncertu u čast Oliveru Dragojeviću pjevali su Petar Grašo, Zorica Kondža, Jelena Rozga, Giuliano, klapa Intrade, Dalmatino te zvijezda HRT-ovog The Voicea Martin Kosovec. Gost iznenađenja bio je bivši eurovizijski predstavnik Roko Blažević.

Na izvedbe nekih izvođača bilo je mnoštvo kritika po društvenim mrežama, a na tapeti se posebno našla Zorica Kondža, za koju se pisalo da joj je u jednom trenutku puknuo glas. Ona je sad dala svoj komentar na to.

"Trenutno se nalazim na Hvaru, na jednom sam ručku, maknula sam se od stola samo kako bih vam rekla u čemu je zapravo bio problem. Hrvatski portali su pisali da mi je puknuo glas dok sam nastupala na Korčuli, a da mi je zaista puknuo glas, ja ne bih mogla ništa pjevati. Bilo je malo 'rašpe' u glasu, a što bi na to rekao Grašo? 

Njemu je stalno 'rašpa'... To se meni sve dogodilo zbog klime, malo uđete u hladno, u rashlađeni katamaran pa onda izađete na veliku vrućinu, onda opet u rashlađeni hotel, i eto, nastane problem... Svima smeta klima, a opet ne možemo bez nje", rekla je Zorica za Večernji list. 

Trag u beskraju naišao na kritike

Podsjetimo, projekt Trag u beskraju održava se od Oliverove smrti, a ove se godine koncert našao u fokusu javnosti više nego ikad prije, a mnogi su ga nazvali "pretjerivanjem i cirkusom". Gledatelji i posjetitelji nisu bili oduševljeni ni nastupima. 

"Izvođači ove godine su koma", "Oliver ove falševe nije zaslužio", "Svake godine jedva dočekam koncert u čast Oliveru. Tijekom dana slušam Radio Dalmaciju i baš uživam u tim predivnim, svevremenskim pjesmama. Za mene bi bili iznimna čast i odgovornost pjevati njegove pjesme pred cijelom Hrvatskom i zato smatram da se izvođači moraju bolje birati. Moraju biti na visini zadatka i otpjevati pjesme maestralno, kao što je to radio Oliver. Nema smisla nikoga prozivati. Izvođači bi trebali biti svjesni svojih vokalnih mogućnosti i zahtjevnosti izvođenja Oliverove pjesme. Unatoč svemu, ovo je jedan od najljepših događaja u godini. Ne osjećam tugu što Olivera nema, već osjećam kao da je tu...", "Oliveru je neugodno dok gleda kadrove ove parade pijanstva i kiča", pisali su Oliverovi fanovi.

"Neke pjesme su unakažene, bolje da prestanu s tim dok još ima vremena da bude dostojanstveno", "Vidjeti i biti viđen, to je moto svega ovoga, od čovjeka koji je živio skromno, skoro samozatajno, ovi prave cirkus u njegovu čast", "Pretjerivanje kao i obično. On je bio drugačiji i to ne bi volio. Njegove pjesme neće nikad umrijeti. A ovo sve je samo lova...", dodali su.

Posjetitelje je, pak, oduševio Martin Kosovec, pobjednik HRT-ovog The Voicea, koji je otpjevao neke od najvećih Oliverovih hitova poput Nocturna, ali i novu pjesmu Ne mogu ti reći, koju Oliver nikad nije dobio priliku uživo otpjevati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.