Zrinka Ćorić priprema se za Miss Universe, predstavit će ljepotu Hrvatske u Meksiku

Foto: Press

Izbor za 73. Miss Universe održat će se 18. studenog u Meksiku, što predstavlja povratak ovog prestižnog natjecanja u zemlju koja je već nekoliko puta bila domaćin. Miss Universe okuplja najljepše i najsposobnije žene iz cijelog svijeta, koje će se natjecati za titulu najljepše žene svijeta, a misija im je poticati pozitivne promjene u društvu. Ove godine ih se očekuje više od 130, a natjecat će se u nekoliko kategorija.

Hrvatsku će predstavljati Zrinka Ćorić, koja je početkom svibnja ove godine proglašena novom Miss Universe Hrvatske. Krunu joj je predala Andrea Erjavec, prošlogodišnja pobjednica.

Predstavit će ljepotu i kulturu Hrvatske u Meksiku

Njezina prisutnost u Meksiku donosi dodatnu dozu uzbuđenja jer Zrinkina uloga na ovom prestižnom natjecanju nije samo natjecateljska. Naime, ona će biti ambasadorica Hrvatske, predstavljajući ljepotu i kulturu svoje zemlje pred cijelim svijetom.

"Prolazim kroz intenzivne pripreme koje uključuju treninge, usavršavanje scenskog nastupa i jezika, rad na predstavljanju te humanitarnom projektu koji vam još neću otkriti. Očekujem da će ovo natjecanje biti prilika ne samo za predstavljanje Hrvatske na svjetskoj pozornici već i za promicanje vrijednosti koje su mi važne, poput obrazovanja, održivog razvoja i osnaživanja žena. 

Veselim se stjecanju novih iskustava, upoznavanju različitih kultura te se nadam da ću dostojno predstaviti svoju zemlju i inspirirati druge svojom energijom i predanošću", izjavila je Zrinka. 

Često pomaže djeci i odraslima te se brine za okoliš

Zrinka ima 22 godine i dolazi iz Dubrovnika. Završila je Srednju medicinsku školu. Kaže da je, unatoč rizicima, uvijek pokušavala slušati sebe te na taj način učiti nositi se usponima i padovima koji su je doveli do većeg samopouzdanja. Kroz modu i fotografiju Zrinka pronalazi inspiraciju za sve, a u slobodno vrijeme bavi se fitnes treningom, čitanjem knjiga moderne psihologije, a putovanja joj daju osjećaj slobode i stvaraju uvijek nove uspomene.

Zrinka se često uključuje u razne humanitarne akcije gdje pomaže djeci, odraslima te brizi za okoliš. Ranije je naglasila da bi se kao Miss Universe Hrvatske zalagala za podizanje svijesti i brige o mentalnom zdravlju i smanjenju stigme povezane s tim problemom te za osnaživanje žena i djevojaka te poticanje u ostvarenju njihovog punog potencijala, liderstva, obrazovanja i rada na samopouzdanju.

U svibnju smo razgovarali sa Zrinkom

Nakon pobjede na Miss Universe Hrvatske, Index je kratko razgovarao s pobjednicom te nam je ona otkrila svoje dojmove. 

 

Između ostalog pitali smo je kako očekuje da će joj karijera izgledati nakon pobjede. "Što se tiče privatnog života, mislim da se ništa puno neće promijeniti. Sigurno će titula otvoriti mnoga vrata, ali bitno je da ja ostanem svoja i to iskoristim na najbolji mogući način", rekla je tada. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.