U Dubrovniku će za doček nastupati svjetska glazbena legenda? Šuška se o ovom imenu

Foto: EPA

U Dubrovniku bi za doček Nove godine trebao nastupiti Zucchero, doznaje Dubrovački dnevnik. Osim njega, u novogodišnjem programu će nastupiti i Toni Cetinski.

Grad još nije službeno objavio program, no čini se da će Dubrovčane u 2025. uvesti ova talijanska rock ikona i svjetska glazbena zvijezda. 

Tko je Zucchero?

Adelmo Fornaciari, poznatiji pod umjetničkim imenom Zucchero, talijanski je kantautor i pjevač rođen 25. rujna 1955. u mjestu Roncocesi u Italiji. Njegov jedinstveni stil, mješavina rocka, bluesa i popa s talijanskim utjecajem, osvojio je publiku širom svijeta. Smatra se jednim od najuspješnijih talijanskih glazbenika, a kroz karijeru dugu više od četiri desetljeća prodao je više od 60 milijuna albuma.

Zucchero je počeo privlačiti pažnju sredinom 1980-ih s hitovima poput Donne i Senza una donna, ali pravi globalni uspjeh postigao je albumom Oro Incenso & Birra iz 1989. godine, jednim od najprodavanijih albuma u povijesti talijanske glazbe. Njegova glazba obuhvaća suradnje s brojnim glazbenicima svjetskog kalibra, kao što su Eric Clapton, Sting, Pavarotti, te B.B. King, što dodatno naglašava njegov talent i međunarodni utjecaj.

Zuccherov glazbeni opus karakterizira strastvena izvedba i emotivni tekstovi. Njegove pjesme često istražuju teme ljubavi, društvenih problema i životnih izazova, što ga čini omiljenim među raznovrsnom publikom. Glazbeni kritičari često ga hvale zbog unikatnog spoja tradicionalnih talijanskih motiva i modernih svjetskih žanrova, stvarajući prepoznatljivu mješavinu zvukova.

Relevantne izvore o Zuccheru možete pronaći na stranicama kao što su Rolling Stone Italia, BBC Music, Billboard te u arhivima talijanskih glazbenih časopisa, poput Corriere della Sera i La Repubblica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.