Zvijezda nove Snjeguljice: "Originalni film je jeziv i voajerski"

Foto: Profimedia

Najnovija bajka koja dobiva igranu adaptaciju je omiljeni klasik Snjeguljica i sedam patuljaka, a dok su mnogi uzbuđeni zbog nadolazećeg filma koji će se pojaviti sljedeće godine, glumica koja glumi glavni lik Rachel Zegler ima neka mišljenja o originalnom filmu - koji je sada star više od osam desetljeća.

22-godišnja glumica istaknula je neke probleme s radnjom originalnog filma iz 1937. i nazvala ga je "jezivim i voajerskim". U intervjuu za Extra TV, Zegler je otkrila da nije velika obožavateljica originalne Disneyjeve princeze niti princa (u novoj adaptaciji glumi ga Andrew Burnap), kojeg je čak nazvala "uhoditeljem".

"Originalni crtić izašao je 1937. godine, i vrlo je očito da je tako. Veliki je fokus na njezinoj ljubavnoj priči s tipom koji je doslovno uhodi. Čudno! Tako da ovaj put to nismo učinili. Imamo drugačiji pristup onome za što će, sigurna sam, mnogi ljudi pretpostaviti da je ljubavna priča samo zato što imamo princa u filmu", rekla je Zegler u intervjuu.

"Sve bi Andrewove scene mogle biti izrezane, tko zna? To je Hollywood, dušo! Samo mislim da više nije 1937. Neće je spasiti princ i neće sanjati o pravoj ljubavi. Ona sanja o tome da postane vođa kakav joj je njezin pokojni otac rekao da može biti ako bude neustrašiva, poštena, hrabra i iskrena", dodala je glumica, a njezini komentari razljutili su neke Disneyjeve obožavatelje.

Brojni fanovi Snjeguljice kritiziraju mladu glumicu

Jedan obožavatelj je na Twitteru ponovno objavio intervju s naslovom: "Snjeguljica je ljubavna priča, ali kao i sve. Disney sada stvara novi film koji mora biti woke. Promijenite izvornu priču što je više moguće kako biste utjecali na nadolazeću generaciju djece!"

Zegler je napala i jedna korisnica TikToka čiji je video do sada pogledan više od 9.4 milijuna puta. Spajajući video s intervjuom, korisnica Angie je ustvrdila: "Nije antifeministički željeti se zaljubiti, željeti se udati, željeti ostati kod kuće, biti nježna, željeti biti domaćica."

@cosywithangie Just because a woman values something different, does not make her any less valuable. Some women want a career and not marriage. Some women want a marriage or family and not a job. Some women want BOTH. All are to be heard, and seen, and valued. Write stories about ALL women and depict them ALL as valuable and worthy, instead of trying to mold them into one specific image of what you deem worthy. Thank you. #snowwhite #snowwhiteliveaction #snowwhitecontroversy #disney ♬ original sound - Angie | Self Care

"Nijedna od ovih stvari vas ne čini manje vrijednom kao osobu ili ženu. Kritiziranje Disneyjevih princeza nije feministički. Nije svaka žena vođa. Ne želi svaka žena biti vođa. Ne žudi svaka žena za moći i to je u redu. Misliti da je žena manje vrijedna zato što se zaljubi ili zato što prihvaća nečiju pomoć umjesto da sama rješava svoje probleeme nije feministički", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.