Foto: Shutterstock
OBOŽAVATELJ si čokolade i laganog okusa mente, no izbor čokolada na tom području te ne zadovoljava? Onda je pravo vrijeme da isprobaš ovu „homemade“ čokoladu koju možeš prilagođavati svom ukusu do mile volje.
Sastojci:
800 g tamne čokolade (može i kombinacije mliječne i čokolade za kuhanje)
200 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
150 g šećera u prahu
1 žlica ekstrakta mente
Priprema:
Rastopite pola količine čokolade na pari.
Rasporedite u plehu za pečenje preko masnog papira jednoličan sloj čokolade.
Stavite u hladnjak da se čokolada stisne, a u međuvremenu pripremite punjenje.
Mikserom dobro umutite kondenzirano mlijeko, šećer i ekstrakt mente.
Ako želiš da ova čoksa odaje još jači „mentasti“ dojam, dodaj i zelene prehrambene boje.
Smjesu rasporedi preko čokolade kada se stisne i ubaci u zamrzivač.
Dok se smjesa ne smrzne imaš vremena da polako otopiš preostali dio čokolade koji treba rasporediti preko zamrznute smjese.Potom je čokoladu potrebno vratiti u zamrzivač.
Kada se i gornji sloj čokolade zamrzne izreži čokoladu na željene oblike, spremi u staklenku i čuvaj u frižideru.
Rok trajanja je tjedan dana, iako sumnjamo da će toliko preživjeti!