TIJEKOM ljetnih vrućina nitko ne želi provoditi sate u kuhinji. Ipak, to ne umanjuje našu želju za slasnim desertima koji najčešće ipak iziskuju dužu pripremu.
No pred vama je recept koji će na prvi griz osvojiti svakog istinskog zaljubljenika u slastice sa sirom, a za čiju vam pripremu treba tek nešto više od pola sata.
Sastojci:
250 grama petit keksa (ili prema izboru nekog drugog keksa s maslacem)
2 žlice šećera
150 gr maslaca
Krema br. 1:
700 grama svježeg polumasnog sira
3 jaja
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
Krema br. 2:
2 kisela vrhnja s 20% m.m.
1 vanilin šećer
1 žlica šećera
sok od pola limuna
Priprema:
1. Pećnicu ugrijte na 250 °C
2. Keks sameljite i dodajte mu dvije žlice šećera te 150 grama otopljenog maslaca.
3. Smjesu prebacite u okrugli kalup za torte (promjera 26 centimetara) i lagano utisnite rukom.
5. Pecite pet minuta, a za to vrijeme pripremite prvu kremu.
6. Izmiksajte svježi sir, šećer, vanilin šećer i jaja.
7. Nakon što je podloga pečena, pećnicu smanjite na 170 stupnjeva te kremu prelijte preko podloge od keksa. Pecite oko 25 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice.
8. Za to vrijeme pripremite i drugu kremu. Za nju pomiješajte sok limuna, kiselo vrhnje, šećer i vanilin šećer.
9. Nakon što se prva krema ispekla, preko nje prelijte drugu kremu te sve vratite na nekoliko minuta u ugašenu pećnicu. Cheesecake se treba hladiti tri sata, a onda vam preostaje samo uživanje. Dobar tek!