Baš se i ne snalazite u kuhinji? Ovaj ekspresni cheesecake uspijeva svima

Foto: 123RF

TIJEKOM ljetnih vrućina nitko ne želi provoditi sate u kuhinji. Ipak, to ne umanjuje našu želju za slasnim desertima koji najčešće ipak iziskuju dužu pripremu.

No pred vama je recept koji će na prvi griz osvojiti svakog istinskog zaljubljenika u slastice sa sirom, a za čiju vam pripremu treba tek nešto više od pola sata.

Sastojci:

250 grama petit keksa (ili prema izboru nekog drugog keksa s maslacem)

2 žlice šećera

150 gr maslaca

Krema br. 1: 

700 grama svježeg polumasnog sira

3 jaja

3 žlice šećera

1 vanilin šećer

Krema br. 2:

2 kisela vrhnja s 20% m.m.

1 vanilin šećer

1 žlica šećera

sok od pola limuna

Priprema:

1. Pećnicu ugrijte na 250 °C

2. Keks sameljite i dodajte mu dvije žlice šećera te 150 grama otopljenog maslaca.

3. Smjesu prebacite u okrugli kalup za torte (promjera 26 centimetara) i lagano utisnite rukom.

5. Pecite pet minuta, a za to vrijeme pripremite prvu kremu.

6. Izmiksajte svježi sir, šećer, vanilin šećer i jaja.

7. Nakon što je podloga pečena, pećnicu smanjite na 170 stupnjeva te kremu prelijte preko podloge od keksa. Pecite oko 25 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice.

8. Za to vrijeme pripremite i drugu kremu. Za nju pomiješajte sok limuna, kiselo vrhnje, šećer i vanilin šećer.

9. Nakon što se prva krema ispekla, preko nje prelijte drugu kremu te sve vratite na nekoliko minuta u ugašenu pećnicu. Cheesecake se treba hladiti tri sata, a onda vam preostaje samo uživanje. Dobar tek!

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.