Dječake u Tajlandu ismijavaju zbog redovničke frizure

Katolička crkva u Tajlandu na društvenim mrežama objavila je fotografije frizura svojih najmlađih članova. Dječaci su ošišani kako bi izgledom oponašali tradicionalne katoličke fratre. 

Šišanje uključuje brijanje vrha glave na ćelavo, dok se oko rubova ostavlja prsten nalik na krunu. Ova frizura naziva se rimska ili istočna tonzura, a ime je dobila po svetom Petru. Prvi put se pojavila u 4. stoljeću i bila je uobičajena među pripadnicima katoličkih redova, sve dok je papa Pavao VI. nije ukinuo 1973. godine. Inspirirana je krunom od trnja koju je Isus nosio tijekom raspeća.

ทีมเด็กช่วยมิสซาวัดนักบุญอันตน สำหรับนพวารพร้อมครับ!!! #อย่าลืมมาถ่ายรูปกับพวกผมนะคร้าบบบบบ

Objavljuje วัดนักบุญอันตน ดอนมดตะนอย (ST.Anthony Church Donmottanoi)Četvrtak, 6. lipnja 2024.

Nakon što su fotografije dječaka objavljene na Facebooku, neki su komentirali kako je ovaj potez "sramotan" te su ismijali frizuru.

"Žao mi je djece", "Osobno mi se ne sviđa, ali nema ništa loše u frizuri ako se dječaci i njihovi roditelji slažu s tim", neki su od komentara.

Crkva je objavila da "djeca nisu bila prisiljena obrijati glave i da su dobila naknadu za sudjelovanje u šišanju". Također, dodali su da su roditelji dječaka pristali na šišanje djece u sklopu godišnje proslave svetog Antuna Padovanskog, poznatog po rimskoj tonzuri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.