Dopuštate li djeci da jedu slatkiše i peciva? Onda ste dio novog roditeljskog trenda

Foto: Pixabay

RODITELJI koji svojoj djeci dopuštaju uživanje u slatkišima, čipsevima, pecivima, čokoladama i bombonima dobili su novu titulu: mame gumenih medvjedića (engl. gummy bear moms).

"Mame gumenih medvjedića su u osnovi sušta suprotnost badem-mamama ili roditeljima opsjednutima prehranom, koji jedu vrlo malo i time stavljaju pritisak na svoju djecu", objašnjava tiktokerica Justyna.

Drugim riječima, mame gumenih medvjedića imaju pune smočnice i hladnjake. Uvijek su spremne za nenadane goste ili svoju djecu jer su njihove kuhinje prepune svih vrsta grickalica i peciva.

"Shvatila sam da spadam u tu skupinu, ali grickalice su skupe pa ih pokušavam ograničiti. Međutim, tada se osjećam kao badem-mama i nije mi zbog toga ugodno. To je začarani krug", komentirala je jedna majka na TikToku.

@drjustyna #fyp #viral #trending #gummybearmom #almondmom #womenoftiktok ♬ original sound - Justyna

Mame gumenih medvjedića žele normalizirati poslastice. Umjesto da demoniziraju slastice, one nude peciva, slatkiše ili sladoled kao dio uravnotežene prehrane.

"Deserti su samo hrana", smatraju one.

I liječnici se slažu, govoreći da ograničavanje hrane kod djece može biti štetno za razvoj, iako je treba konzumirati umjereno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.