Drew Barrymore kćeri (11) je oduzela mobitel: "Život joj je ovisio o telefonu"

Foto: EPA

POPUT mnogih roditelja predtinejdžerica, Drew Barrymore dugo je čekala da svojoj sada 12-godišnjoj kćeri Olive pokloni mobilni telefon. Popustila je pritisku, ali nakon samo devedeset dana požalila je svoju odluku.

U objavi na Instagramu otkrila je da je oduvijek znala kako reći djeci "ne" jer to nije doživjela kao dijete. Htjela je da njezina djeca imaju strukturirano djetinjstvo.

"Djeca bi trebala biti zaštićena. Djeca bi trebala čuti 'ne'. Ali, mi živimo u modernom svijetu koji se brzo mijenja, u kojem su malena računala u rukama svake odrasle osobe, modelirajući da je u redu biti priključen na uređaj koji je portal za doslovno sve", napisala je.

Opasnosti takvog života postale su joj jasne tek kada je kćeri dala prvi mobitel.

"Svi njeni prijatelji imali su mobitele i suočila sam se s prastarim fenomenom s kojim se svi roditelji bore: argumentom usporedbe. Tako je moja kći za 11. rođendan dobila telefon koji će koristiti samo vikendom, na ograničeno vrijeme, i dogovorili smo da neće imati društvene mreže", dodala je glumica.

Samo tri mjeseca kasnije došla je do šokantnog otkrića.

"U roku od tri mjeseca prikupila sam podatke o njezinom ponašanju na mobitelu. Bila sam šokirana rezultatima. Život joj je ovisio o telefonu. U njemu je bila ugrađena sreća. Njezino raspoloženje ovisilo je o uređaju", iskreno priznaje.

"Pobrinula sam se da zna da je dobra osoba"

Odlučila je stati tome na kraj i učiniti nezamislivo. Isprintala je sve što je smatrala spornim na uređaju svoje kćeri i objasnila joj zašto će ostati bez njega.

"Pobrinula sam se da zna da je dobra osoba i da to nije kazna za njen karakter. Došla sam do jednostavnog zaključka da ja nisam spremna dopustiti svojoj djeci da imaju telefon", napominje.

Drew kaže da svoju odluku nije požalila, već na nju gleda kao na važnu lekciju za obje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.