Evo kako napraviti rolice od cimeta za koje kažu da su najukusnije na svijetu

IAKO ima tek 19 godina, Morgan Hipworth vlasnik je pekarnice u kojoj se prodaju, po mišljenju mnogih, najukusnije rolice od cimeta. Nekima su omiljen doručak ili večera, dok će ih drugi pojesti kad se žele zasladiti pa je Morgan odlučio s cijelim svijetom podijeliti kako ih priprema. S obzirom na to da se njegov Bistro Morgan Bakehouse nalazi u Melbourneu, ne morate očajavati jer ih možete i sami pripremiti kod kuće.

Ovaj ukusni desert radi se od tijesta, punjenja koje je mješavina cimeta i smeđeg šećera te preljeva od vanilije. 

"Počinjem s listom razvaljanog tijesta za brioš koji premazujem maslacem od cimeta", rekao je Morgan i objavio video pripreme. 

Nakon što ravnomjerno namaže smjesu, tijesto rola i izreže na manje komade te ga stavlja u pećnicu dok ne porumeni. 

Rolice na kraju premazuje slatkom glazurom od vanilije i prodaje kupcima u pekari.

Iako nije dao točan popis sastojaka, tijesto možete pripremiti od 100 grama maslaca, jednog jajeta, 300 grama brašna, žlice šećera u prahu i 160 mililitara mlijeka. 

Za nadjev pomiješajte otopljeni maslac, smeđi šećer i cimet, dok glazuru možete pripremiti od šećera u prahu i ekstrakta vanilije. Možete se poigrati i s drugim sastojcima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.