Foto:123RF
Sastojci
Bit će vam potrebne dvije šalice tople vode, kvasac, jedna žličica soli, pet šalica glatkog brašna i četiri žlice maslinovog ulja.
Priprema
Prvo pomiješajte toplu vodu s kvascem i sačekajte pet minuta. Nakon toga, dodajte 2,5 šalice brašna i sve lijepo zamiješajte. Potom dodajte i ostatak brašna, sol i mijesite rukama dok ne dobijete finu smjesu. Potom prekrijte posudu i pustite da se tijesto diže 20 minuta.
U posudu za pečenje ulijte dvije žlice maslinovog ulja i ravnomjerno premažite po dnu posude.
Tijesto prerežite na pola da biste dobili dvije kugle. Razvaljajte ih i dodajte još brašna po potrebi (trebat će vam možda još dvije žlice).
Upalite pećnicu da se zagrije. A, sad ide zabavni dio! Napunite pizze vašim omiljenim sastojcima i sačekajte 18-20 minuta za svaku da se ispeče. Dobar tek!