Evo u kojim profesijama ima najviše razvoda

Foto: Pexels

KADA biramo karijeru, rijetko razmišljamo o njenom utjecaju na privatni život. No, prema podacima američke odvjetničke kuće Petrelli Previtera, određene profesije nose znatno veći rizik za bračne razmirice i razvod. Razlog tome nisu samo radne obaveze već i dugo radno vrijeme, visok stupanj stresa i financijski pritisci.

Prema statistikama, zaposlenici u casinima vode s najvećom stopom razvoda, koja doseže čak 52.9%. Za njima slijede konobari s 52.7% te stjuardese s 50.5%. Čini se kako radno vrijeme i priroda posla ovih profesija otežavaju održavanje stabilne veze. Na popisu su također radnici u kladionicama, radnici u call centrima, tekstilnoj industriji te programeri, piše N1.

Što uzrokuje nesklad između posla i privatnog života?

Dugi sati na poslu, neredoviti rasporedi, odgovornost i promjenjivo radno okruženje utječu na stres i financijsku stabilnost. Zbog tih faktora nezadovoljstvo s posla često se prenosi u privatni život, što vodi do nesuglasica i narušava bračne odnose.

Dok svaka profesija ima svoje izazove, važno je pronaći ravnotežu između posla i privatnog života. Razumijevanje i podrška partnera, kao i proaktivno rješavanje problema na poslu, mogu pomoći u održavanju kvalitetnog odnosa unatoč zahtjevnoj karijeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.