Instruktorica plivanja pokazala zašto djeci ne treba kupovati plave kupaće kostime

Foto: Shutterstock

INSTRUKTORICA plivanja Nikki Scarnati poslala je upozorenje svim roditeljima koji uskoro planiraju kupnju kupaćih kostima za svoju djecu. U videu koji je pregledan više od 4 milijuna puta snimila je svoju kćer kako pliva u bazenu u plavom kupaćem kostimu kako bi pokazala zašto je tu boju dobro izbjegavati.

"Ne oblačite svoju djecu u plave kupaće kostime. Pogledajte kako ju je teško vidjeti pod vodom", upozorila je Nikki.

Dok pliva, djevojčica je doista jedva vidljiva. A jednako ju je teško bilo uočiti kad je plivala u dijelu bazena obasjanom suncem.

@springhill.isr Just dont do it! Why think about which bathing suits for the splash pad? Just buy bright ones!! ☀️☀️ #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #springhillisd ♬ original sound - Spring Hill ISR Nikki Scarnati

"U konačnici, nošenje svijetle odjeće može spriječiti utapanje", dodala je Nikki.

Koju je boju kupaćeg kostima najbolje odabrati?

Baš kao što odjeća jarkih boja može pomoći da pronađete svoje dijete u gužvi, rezultati ispitivanja pokazali su da su svijetle, neonske boje, uključujući jarko narančastu, žutu i zelenu, bile presudne za uočavanje djeteta u vodi. Najveći gubitnici ispitivanja koje provodi Alive Solutions Inc. bili su bijeli i svijetloplavi kostimi.

U testu provedenom u bazenu najbolje se ističu narančasta i ružičasta, dok su plava, bijela i siva jedva vidljive. U testu provedenom u jezeru bile su vidljive samo narančasta i žuta boja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.