Jedan znak otkriva da smo odrasli uz narcisoidne roditelje, tvrdi terapeut

Foto: Shutterstock

Odrastanje uz narcisoidne roditelje može biti izazovno. Oni često prioritiziraju svoje potrebe i želje nad potrebama svoje djece. Takva dinamika može ostaviti posljedice u odrasloj dobi. Terapeut Micah Stephens izdvojio je jednu posljedicu. U novoj objavi na Instagramu otkrio je znak koji ukazuje na to da smo odrasli uz narcisoidne roditelje.

"Jedan znak koji otkriva da ste odrasli s narcisoidnim roditeljem ili roditeljima jest da se osjećate vrijednima samo kad nešto radite", objašnjava Stephens. Tvrdi da se to događa kad osoba ima roditelja ili roditelje koji su bili toliko usmjereni na sebe da ih nisu mogli cijeniti samo zbog toga što postoje.

"Također, to je vjerojatno zato što ni oni sami nisu bili cijenjeni zbog svog postojanja, pa vas nisu mogli cijeniti, osim ako ste radili nešto kako bi ih zadovoljili. Razlog zbog kojeg osjećate da morate raditi stvari da biste bili vrijedni jest taj što, nesvjesno, još uvijek pokušavate ugoditi svojim roditeljima", kaže terapeut.

Ako se prepoznajemo u ovom obrascu ponašanja, važno je aktivno raditi na tome. Razgovor sa stručnjakom, savjeti profesionalaca ili terapija mogu biti korisni alati u procesu rješavanja ovakvih emocionalnih izazova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.