GRAŠAK je mnogima omiljena mahunarka bogata ugljikohidratima i proteinima.
Važno je uključiti ga u prehranu ako ste često umorni jer će njegovi nutrijenti održavati energiju unutar stanica organizma. Osim što se odlično slaže s rižom, posebno će biti ukusan uz dodatak slanine.
Sastojci:
luk
slanina
300 g riže za rižoto
100 g graška
800 ml povrtnog temeljca
ulje
sol
maslac
Priprema:
Sitno nasjeckajte luk. Na tavi zagrijte malo ulja na kojem ćete ga prepržiti. Dodajte sitno narezanu slaninu. Miješajte dok ne postane hrskava.
U tavu dodajte rižu te zalijte temeljcem. Kada zakuha, sve dobro promiješajte i smanjite vatru, pa kuhajte pokriveno desetak minuta.
Ubacite grašak i sol te promiješajte. Za osam minuta grašak će biti kuhan. Ugasite vatru, dodajte u rižoto kockicu maslaca, promiješajte i servirajte.
Dobar tek!