Majka iz Zagreba o kupovini školskog pribora: "Jeftinije prođem u dućanu"

Foto: Shutterstock

POČETAK školske godine je izazovan trenutak za sve roditelje. Kreću muke s učenjem, a zbog kupovanja svih školskih potrepština, pati i novčanik. Pitali smo dvije majke (obje Petre) iz Zagreba koliko su potrošile ove godine na školski pribor, na što su najviše potrošile te su nam otkrile koliko su sve plaćale prijašnjih godina. 

Majka dvoje djece Petra (36) ima kćer koja uskoro kreće u drugi razred osnovne škole. Otkrila je kako je ove godine na sav školski pribor potrošila 70 eura. 

"Sve je skuplje u odnosu na prošlu godinu"

"Torbu ove godine nisam kupovala jer je ima od prošle. Ona je prošle godine bila oko 80-90 eura. Tu su još i tenisice, šlape/papuče koje su svake oko 30 eura. Ništa nije jeftinije. Sve je skuplje, ali mislim da je najskuplji školski pribor jer ga ima puno i nakupi se."

"Nama je nešto ostalo od prošle godine, poput tempera koje sam morala kupiti pred kraj prošle školske godine, kistova i sličnih stvari. Također, tu su još i omoti za knjige. Njih još nismo kupili, ali mislim da su i oni oko 30 eura. Moja procjena je da je sve skuplje u odnosu na prošlu godinu, za 10 posto. Vjerujem da je onima koji su kupovali u kunama sve bilo još skuplje", tvrdi Petra.

> Istražili smo koliko koštaju školske torbe, bilježnice i pribor. Cijene su vrtoglave

"Školski pribor je jeftiniji u dućanima gdje kupujem špeceraj nego u knjižari"

Petra (37), također majka dvoje djece, kaže da svom sinu koji kreće u drugi razred osnovne škole dio školskog pribora kupuje preko interneta. "Ove godine ne kupujem školsku torbu jer je dobra i ona od prošle godine, ali sam išla kupovati kumčetu i platila je 80 eura. Svom sinu sam kupila prošle za oko 50 eura Real Madrid torbu", kaže ona.

"Pernicu sam naručila preko interneta s neke stranice jer je jeftinija bar 10 eura od skoro svake po knjižarama. Likovna kutija je bila prošle godine cca. 25, sada je skoro 28 eura. Pisanke su u knjižarama skuplje u odnosu na pisanke u nekim običnim dućanima, tako da tražim jeftinije."

"Odjeća je skuplja nego prošle godine kao i sve drugo, ali još nisam obavila šoping jer ne želim pretjerivati s tim samo zato što je nova školska godina. Likovnu mapu smo preko škole naručivali prošle godine za 8 eura, sada još ne znamo koliko će ove godine biti. Flomasteri, bojice i olovke su opet jeftiniji po dućanima gdje kupujem špeceraj nego tipa u knjižari", zaključila je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.